Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


انقلاب سیاسی

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[17 Nov 2022]   [ فرهاد یزدی ]

– هفدهم نوامبر 2022

مبارزه اجتماعی 60 روزه در ایران به رهبری زنان، به مبارزه سیاسی با خواست بر حق واژگونی نظام اسلامی، بدل شده است. این تظاهرات با شرکت همه ی طبقات و گروه هاست. به ویژه شرکت گسترده جوانان که بزرگ ترین آسیب را در مقایسه با دیگر گروه های سنی، با از دست دادن جوانی و امید به آینده، در زیر سلطه نظام اسلامی تحمل کرده اند، می باشد. با در نظر گرفتن نخستین پیروزی بزرگ در خیزش اجتماعی ملت در مورد حجاب اجباری به رهبری زنان و همچنین ادامه مبارزه خونین سیاسی در شهرهای گوناگون در سراسر کشور، دیگر نمی توان تصور ادامه زندگی نظام اسلامی، هرچند به صورت نیم بند، در آینده نه چندان دور، به مخیله راه داد. این واقعیت وسیله ملت پذیرفته شده و زمان پذیرش آن وسیله رژیم مدت هاست که به سر آمده. می توان گمان برد که مهم ترین دلمشغولی نظام در حال حاظر چه باید کرد باشد. به ویژه که در نقاط مرزها تلفات نظام به سرعت روبه افزایش است.
پاسخ به این پرسش با در نظر گرفتن شرایط داخلی و خارجی و در حالی که تهدید بر امنیت ملی ایران، بهمان نسبت سستی رژیم، افزایش می یابد، نمی تواند سخت باشد. حتا برای دست اندرکاران در کانون رژیم. اعلان فوری پایان حکومت اسلامی و ایجاد دولت موقت. تنها با این اعلان صریح می توان هم پشتیبانی اکثریت بزرگ ملت و هم اکثریت بزرگ قدرت های خارجی را بدست آورد. زایده جمهوری اسلامی نه برای ملت و نه جهان دیگر قابل تحمل نیست. بدون حمایت فوری ملت و همزمان قدرت های موثر خارج، ایران راهی به جز حرکت به سوی شورش و به احتمال زیاد جنگ داخلی نخواهد داشت. ایران که همیشه در درازای تاریخ وحدت در کثرت بوده است، تنها در صورت جنگ و دخالت خارجی، امکان تجزیه دارد. این امکان نباید ایجاد گردد.
زندگی رژیم اسلامی به روزهای آخر رومانف ها در روسیه، شباهت بسیار پیدا کرده است. در حالی که کشور در آستانه شورش و انقلاب بسر می برد، رژیم حاکم هنوز در توهمات خود بسر می برد با این تفاوت که اگر انقلابیون در روسیه کم تر از 20% پشتیبانی عمومی را در دست داشتند و هواداران آنان تنها در شهرهای بزرگ خلاصه می شدند، امروز در ایران هواداران تغییر رژیم، اکثریت بزرگ ملت را تشکیل داده و در تمام نقاط کشور، گسترده هستند. تفاوت بزرگ دیگر این است که اگر در دورانی "انقلاب" با هاله ای از رومانتیسم پوشیده شده بود و توده بزرگی در انتظار مژده آزادی و حقوق بشر را در سر می پروراندند، پس از تجربه های بسیار از سال 1917 تاکنون، پدیده انقلاب جذابیت خود را از دست داده و با تجربه عملی ثابت کرده است که نه تنها نمی تواند مساله ای را حل نماید، بلکه با خون ریزی، ویرانی و از دست رفتن حقوق بشر به طور کامل، ملت ها را به سوی فاجعه برای دورانی دراز، رانده است. هر تحولی از داخل به سوی آزادی، حتا مدل پینوشه در شیلی، بر انقلاب کور برتری دارد. به ویژه در ایران کنونی که نه رهبری سیاسی و نه تشکیلات مورد نیاز در دست نیست. در حال حاظر، در این فضای هیجان زده، انقلاب کور در ایران امکان پذیر است. انقلاب امکان پذیر است چون اگر حکومت با تمام توان کشنده و مخرب خود و به ویژه با نیروهای مزدور خارجی وارد عمل شود، تنها می تواند در مدتی کوتاه و آنهم چند شهر بزرگ را مهار کند. اما هیچ تضمینی وجود ندارد که بسیاری از مناطق مرزی، همچنان در کنترل ایران باقی ماند. از سوی دیگر، انقلاب امکان پذیر است زیرا اگر رژیم عقب نشیند، پایان عمر خود را شاهد خواهد بود. در هردو صورت، پاسخ سخت و یا نرم رژیم به ملت، عمر نظام اسلامی را نمی تواند دراز کند. اما هیچ فردی از ملت که اولویت بی چون چرای آن حفظ یکپارچگی سرزمینی ایران باشد، انقلاب که عواقب آن نامعلوم است، را توصیه نمی کند. نیروهای مسلح که از رهبری و تشکیلات (همراه با انظباط نسبی) برخوردار هستند، باید نظام اسلامی را به فوریت برکنار و پایان رژیم را اعلام کنند.
حال اگر نهادهای مسلح مصمم به قبضه کامل قدرت سیاسی در ایران هستند، باید تا هنگامی که "رهبر" کنونی رژیم هنوز زنده است، عزم خود را عملی نمایند. خبر درگذشت "رهبر" رژیم می تواند با انفجار ملت روبرو شود. در یک هیجان عمومی سراسری، اداره مراکز تصمیم گیری می تواند به سادگی از کنترل خارج گردد. پس ارجح است که نیروهای مسلح پیش از پایان عمر رهبر رژیم، قدرت را دست گیرند و پایان رژیم اسلامی را اعلان نمایند.
چه تضمینی برای موفقیت وجود دارد؟
اگر اولویت های ایران را به صورت زیر در نظر گیریم: نخست پاسداری از یکپارچگی سرزمینی ایران، دوم حاکمیت اراده ملی و سوم تضمین رعایت حقوق بشر.
با اولویت نخست آغاز می نماییم. سیاست داخلی و استواری همبستگی ملی مهم ترین تضمین در این مورد می باشد. بدون یکدلی ملت با دولت، امنیت ملی نمی تواند بر پایه مستحکم بنا گردد. از این رو نظام اسلامی ضد بشر و به ویژه ضد ارزشهای ایرانی (مهری)، باید از قدرت خارج گردد.
گرچه نمی توان این واقعیت دیرین را کنار گذارد که پاره ای از همسایگان و قدرت های خارجی، ایران یکپارچه را به خودی خود قدرتمند و خطرناک می دانند، بسیاری از قدرت های خارجی و از آن میان بخش بزرگی از اروپا و دولت کنونی آمریکا، از یکپارچگی ایران حمایت می کنند و در نبود نظام اسلامی آمادگی و توان رساندن یاری های مورد نیاز یک حکومت نوپا را دارند. در آن صورت مداخلات هم مرزها و حمایت آنان از تجزیه طلبان می تواند به شدت کاهش یابد.
دوم – حکومت موقت که بایستی از نیروهای مسلح تشکیل شود، با دو مساله روبروست. پاره ای از این افراد و نهادها نزد ملت بسیار منفور هستند و باید با تمام توان تلاش کنند که محبوبیت خود را افزایش دهند. مساله دوم حکومت موقت نظامیان در ایران، مربوط می گردد به عدم سابقه در تاریخ اخیر این کشور. حتا در دوران رضا شاه و پس از 28 مرداد، ایران حکومت نظامی نداشت. برخلاف بسیاری از کشورهای همسایه حکومت نظامیان بر کشور، سابقه دراز ندارد. حکومت موقت نمی تواند بدون اعلان صریح پایان نظام اسلامی و تعهد صریح و بدون اما و اگر به برگزاری همه پرسی در کشور، نظم را بر قرار و کشور را به آرامش رساند و موفق گردد. حکومت نظامیان برای جلب حمایت ملت و قدرت های خارجی، چاره ای به جز دادن چنین تضمینی، نخواهد داشت که برقراری اراده ملی را نوید می دهد. حکومت نظامیان از امتیاز بسیار بزرگ برخوردار است و آن آگاهی ملت به نقش آنان در نگاهداری از اولویت نخست گفته شده در بالا. از این رو احتمال بسیار وجود دارد که ملت فرجه لازم را در اختیار آنان قرار دهند.
مورد سوم که حفظ حقوق بشر و یا بازگشت به ارزشهای مهری، زاده شده در این کشور باشد، نیز امکان زیاد دارد که بدست آید. دو مشخصه نظام لیبرالی یعنی تضمین حقوق بشر و رواداری (مذهبی، زبانی و قومی) به طور کامل در ارزش های مهری در ایران جا افتاده بودند و برای ملت غریبه نیستند. ایران به ویژه پس از انقلاب مشروطیت در جستجوی زنده کردن و استواری دوباره چنین ارزش هایی در دولت بوده و هستند.
حال اگر ما در جستجوی سه اصل گفته شده در بالا هستیم، اکنون این پرسش پیش می آید که آیا انقلاب سیاسی کنونی می تواند چنین تضمین هایی را به ما ارایه نماید و اگر پاسخ مثبت است کدام راه با هزینه انسانی، مادی و زمانی کم، تر قابل دسترسی است؟ چون برای آینده سخن می گوییم، نمی توان حکم قطعی صادر کرد. اما با نظری به تاریخ انقلاب ها پس از انقلاب اکتبر، و به ویژه انقلاب اسلامی، مشگل بتوان حکم انقلاب با تمام هزینه مادی و معنوی که بهمراه می آورد، صادر کرد. برتر است که ایرانیان با کنار گذاردن نظام اسلامی، حکومت موقتی که حداقل زمان مورد نیاز برای ایجاد و استحکام نهادهای دولت ملی را در اختیار قرار می دهد، برگزینند.
------------------------------
۱ - رهبری به معنای تشکیلات با برنامه معین برای آینده که وسیله ملت تثبیت شده باشد. بدون تردید افراد و حتا دسته های کوچک با صلاحیت در داخل ایران وجود دارند. اما نه تشکیلات دارند و نه برنامه تنظیم شده و نه وسیله ملت تثبیت شده باشند. رهبری از خارج از کشور چیزی بهتر از چلبی در عراق نخواهد بود.
۲ - هنوز آثار عملی چنین عزمی دیده نشده است. اما روشن است که هرچه توان فرمانفرمایی "رهبر" نظام کاسته می گردد، قدرت نسبی نیروهای مسلح در همان رژیم، افزایش می یابد. می توان گفت بالاترین نهاد تصمیم گیری در حال حاظر در کشور، نیروهای مسلح می باشند

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۷ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995