Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


نقشه عمل- انقلاب ارتباطات

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[30 Sep 2003]   [ انقلاب ارتباطات]

اشاره: سوييس در دسامبر ۲۰۰۳ (۱۵ تا ۱۷ آذر ماه ۱۳۸۲) شاهد حضور نمايندگان كشورهايي در اجلاس خواهد بود كه مايلند در انقلاب ارتباطات، حضور موثر داشته باشند. اين اجلاس به رهبري اتحاديه بين المللي ارتباطات راه دور وزير نظارت عالي دبيركل سازمان ملل تشكيل خواهد شد. در مصوبه ۱۸۳/۵۶ مجمع عمومي سازمان ملل متحد توصيه شد «كميته تدارك» پيش نويس بيانيه «اصول» و همچنين پيش نويس «نقشه عمل» را به عهده بگيرد. «نقشه عمل»، آينده انقلاب ارتباطات را ترسيم خواهد كرد.
اتحاديه بين المللي ارتباطات راه دور (International Telecommunication Union) براساس مصوبه شماره ۷۳ (اجلاس سال ۱۹۹۸ در شهر مينياپوليس آمريكا)، از دبير كل اتحاديه خواست تا موضوع برگزاري يك اجلاس جهاني پيرامون جامعه اطلاعاتي را با كميته اجرايي هماهنگي سازمان ملل متحد (ACC) - كه اينك به هيات اجرايي اصلي سازمان ملل متحد (CEB) تغيير نام داده- مطرح كند و نتيجه را به اطلاع شوراي اتحاديه برساند.
دبير كل اتحاديه، در نشست سال ۱۹۹۹ شوراي اتحاديه، گزارش داد كه كميته اجرايي هماهنگي سازمان ملل نسبت به برگزاري اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي (WSIS) واكنش مثبت نشان داده و بسياري از ديگر سازمان ها و موسسات نيز علاقه خود را به همكاري جهت تدارك و برگزاري اين اجلاس ابراز داشته اند. به اين ترتيب، تصميم گرفته شد كه اين اجلاس زير نظارت عالي دبير كل سازمان ملل متحد و با رهبري تداركاتي اتحاديه بين المللي ارتباطات راه دور برگزار شود.
در سال ۲۰۰۱، شوراي اتحاديه بين المللي ارتباطات راه دور تصميم گرفت كه اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي (WSIS) را در دو مرحله برگزار كند: مرحله اول از ۱۰ تا ۱۲ دسامبر سال ۲۰۰۳(۱۵ تا ۱۷ آذر ۱۳۸۲) در شهر ژنو در كشور سوييس و مرحله دوم از ۱۶ تا ۱۸ نوامبر سال ۲۰۰۵ (۲۳ تا ۲۵ آبان ۱۳۸۴) در شهر تونس در كشور تونس.
مجمع عمومي سازمان ملل متحد در مصوبه
۱۸۳/۵۶ از روالي كه شوراي اتحاديه بين المللي ارتباطات راه دور براي برگزاري اجلاس اتخاذ كرده بود، حمايت كرد. در اين مصوبه همچنين از نقش رهبري اتحاديه در برگزاري اجلاس و تدارك و آماده سازي آن، با همكاري ساير سازمان ها و گروه هاي علاقه مند، پشتيباني شده است.
در مصوبه ۱۸۳/۵۶ مجمع عمومي سازمان ملل متحد همچنين توصيه شد كه تدارك برگزاري اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي (WSIS) از طريق يك «كميته تدارك» متشكل از دولت هاي مختلف صورت گيرد. وظيفه اين كميته اين است كه دستور كار اجلاس را تعيين كند، در مورد شركت ديگر گروه هاي ذي نفع در اجلاس تصميم گيري كند و پيش نويس «بيانيه اصول» و همچنين پيش نويس «نقشه عمل» را تهيه كند. در مصوبه ۱۸۳/۵۶ از اتحاديه بين المللي ارتباطات راه دور درخواست شد كه مديريت هيات اجرايي اجلاس را برعهده گيرد و دولت ها را به شركت فعال در مراحل تداركاتي اجلاس و حضور در بالاترين سطح ممكن در خود اجلاس فرا خواند.
در مصوبه ۱۸۳/۵۶ مجمع عمومي سازمان ملل متحد، همچنين همه نهادهاي سازمان ملل كه با اين موضوع مرتبط هستند و همه سازمان هاي بين دولتي، از جمله موسسات بين المللي و منطقه اي، سازمان هاي غيردولتي، جامعه مدني و بخش خصوصي به همياري و مشاركت فعال در تداركات بين دولتي براي برگزاري اجلاس و همچنين شركت در خود اجلاس تشويق شده اند.
چالش ها
جامعه اطلاعاتي جهاني با سرعتي سرسام آور در حال تحول است. ارتباطات راه دور، خبرپراكني چندرسانه اي و فناوري هاي اطلاعاتي و ارتباطاتي با شتابي فزاينده به سوي همگرايي مي روند و در اين مسير، محصولات و خدمات نوين و همچنين شيوه هاي نويني در تجارت و كسب و كار به وجود مي آورند. در اين ميان، شاهد فوران فرصت هاي جديد تجاري، اجتماعي و حرفه اي و گشوده شدن بازارهاي نوين به روي رقابت، سرمايه گذاري و مشاركت هاي خارجي هستيم. در حاليكه جامعه صنعتي قرن بيستم به سرعت جاي خود را به جامعه اطلاعاتي قرن بيست ويكم مي دهد، جهان نوين تحولي بنيادين را از سرمي گذراند. اين تحول پويا نويد يك دگرگوني بنيادين را در تمام جنبه هاي زندگي ما مي دهد؛ دگرگوني و تحول در زمينه هايي همچون: نشر دانش، تعامل اجتماعي، رويه هاي اقتصادي و تجاري، مسايل سياسي، رسانه ها، آموزش و پرورش، بهداشت، تفريحات و سرگرمي و... ما در واقع در ميانه انقلابي قرار گرفته ايم كه شايد بتوان آن را بزرگترين انقلابي دانست كه بشر تاكنون تجربه كرده است براي آنكه جامعه جهاني از اين انقلاب بهره مند شود، لازم است كه رشد موفق و مداوم اين تحول مورد مباحثات جهاني قرار گيرد.
فرصت
اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي (WSIS) فرصتي يگانه براي همه گروه هاي اصلي اثرگذار و اثرپذير جامعه اطلاعاتي است تا در بالاترين سطح گردهم آيند و به درك بهتري از اين انقلاب و اثرات آن بر جامعه بين المللي دست يابند. قصد از برگزاري اين اجلاس گردآوردن سران حكومت ها، روساي موسسات سازمان ملل متحد، رهبران صنايع، سازمان هاي غيردولتي، نمايندگان رسانه ها و جامعه مدني، در يك رويداد واحد بين المللي است تا از اين طريق همه طرف هاي ذي نفع به درك مشتركي از نقش خود برسند؛ نقشي كه تضمين كننده استقرار عملي جامعه اطلاعاتي در سراسر جهان به گونه اي هموار و هماهنگ است.


انتظارات
آنچه انتظار مي رود از اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي (WSIS) به دست آيد، رسيدن به يك اراده سياسي روشن و تصويب يك بيانيه اصولي و يك نقشه مشخص علمي براي دستيابي به هدف هاي جامعه اطلاعاتي است كه منعكس كننده منافع گوناگون همه گروه هاي ذي نفع باشد. به روشني پيداست كه رسيدن به چنين دستاوردي، با اين ماهيت و وسعت بلندپروازانه، مستلزم همكاري و مشاركت همه نهادهاي عمومي و خصوصي است، مشاركتي كه همگان به شدت و فعالانه به آن فراخوانده مي شوند.
كميته عالي سازماندهي اجلاس
يك «كميته عالي سازماندهي اجلاس»، به سرپرستي كوفي عنان، دبيركل ملل متحد و رئيس «هيات اجرايي اصلي هماهنگي سازمان ملل متحد» تشكيل شده است.
كار اين كميته، هماهنگ كردن تلاش هاي بين المللي اعضاي خانواده سازمان ملل متحد در تدارك، سازماندهي و برگزاري اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي است. تمام اعضاي «كميته عالي سازماندهي اجلاس» كوشيده اند تا اطلاعات مشخصي درباره فعاليت هاي خود ارايه دهند كه به روشن تر شدن موضوع هاي اجلاس كمك خواهد كرد. «كميته عالي سازماندهي اجلاس» به طور مستقيم به «هيات اجرايي اصلي هماهنگي هاي سازمان ملل متحد» گزارش مي دهد و بر كار «دبيرخانه اجرايي» اجلاس نظارت دارد.
زمان و مكان اجلاس
اجلاس تحت سرپرستي عالي «كوفي عنان» دبير كل ملل متحد و به رهبري «اتحاديه بين المللي ارتباطات راه دور» و با همكاري ديگر موسسات مرتبط ملل متحد، در دو مرحله برگزار خواهد شد:
مرحله اول، ژنو سال ۱۳۸۲
نخستين مرحله اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي در شهر ژنو و به ميزباني دولت سوييس از تاريخ ۱۰ تا ۱۲ دسامبر سال ۲۰۰۳ (۱۵ تا ۱۷ آذر ۱۳۸۲) برگزار مي شود. در اين اجلاس به طيف وسيعي از موضوع هاي مربوط به جامعه اطلاعاتي پرداخته مي شود و دو سند «بيانيه اصول» و «نقشه عمل» كه در آن انواع موضوع هاي مربوط به جامعه اطلاعاتي طرح خواهد شد، به تصويب مي رسد.
مرحله دوم، تونس ۱۳۸۴
دومين مرحله اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي در شهر تونس و به ميزباني دولت تونس از تاريخ ۱۶ تا ۱۸ نوامبر سال ۲۰۰۵ (۲۳ تا ۲۵ آبان ۱۳۸۴) برگزار مي شود. در اين مرحله، موضوع هاي مربوط به توسعه كانون توجه خواهد بود و در اين اجلاس پيشرفت هايي كه صورت گرفته ارزيابي خواهد شد و در صورت لزوم «نقشه عمل» ديگري به تصويب خواهد رسيد.
كميته ملي اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي چيست و اعضاي آن چه كساني هستند؟
با توجه به اهميت موضوع جامعه اطلاعاتي و چهره جديدي كه در اثر مباني نظري اين موضوع در روابط كشورها پديد خواهد آمد و نظر به تاثير كنفرانس سران در شكل گيري جامعه اطلاعاتي، كميته اي براي بررسي نقطه نظرات ايران در زمينه جامعه اطلاعاتي تشكيل شده است. اين كميته تاكنون پيش نويس نظرات ايران را تهيه و از كليه دست اندركاران درخواست كرده نظرات تكميلي خود را ارايه دهند.
اعضاي كميته ملي اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي عبارتند از:
مهندس جهانگرد، دبير شوراي عالي اطلاع رساني
دكتر توكل، دبير كميسيون ملي يونسكو
دكتر معتمدنژاد، استاد دانشگاه علامه طباطبايي
مهندس انتظاري، مدير دفتر فناوري اطلاعات پژوهشگاه علمي و صنعتي
دكتر غريبي، رئيس مركز اسناد و مدارك علمي
مهدس پازري، دبير كميته
همچنين مسئوليت هماهنگي با اجلاس به عهده وزارت امور خارجه است كه براي اين كار كميته هماهنگي متشكل از مديران و كارشناسان معاونت حقوقي و بين المللي وزارت امور خارجه، دفتر امور اقتصادي و تخصصي و نمايندگي دايم ايران در ژنو تشكيل يافته است

به منظور ايجاد مشاغل اينترنتي

ايران واجد توان علمي براي IT است



در كشور، توان علمي براي ترسيم مفاهيم علمي IT وجود دارد، ولي بنا به دلايلي اين كار نمود عملي پيدا نمي كند.
مهندس هادي سرايي ـ معاون بازرگاني مديرعامل شركت صنايع مخابراتي راه دور ايران ـ در گفت وگو با خبرنگار سرويس IT ايسنا، با بيان اين مطلب، اظهار داشت: با توجه به نيروهاي كارآمد كشور جامعه ما توانايي اين را دارد كه از طريق شركت هاي فعال در زمينه فناوري اطلاعات، علاوه بر افزايش ميزان استفاده كنندگان، وضعيت علمي و تكنولوژيكي كشور را با يك جهش مواجه كند.
وي ادامه داد: در زمينه تجهيزات، نيروهاي بسيار قابلي در كشور موجود است كه توان مديريتي كشور مي تواند با زيرپوشش قرار دادن اين نيروها، ضمن جلوگيري از فرار مغزها به ارتقاي سطح علمي جامعه كمك كند.
وي با انتقاد از قوانيني كه مانع از تحقق بسياري از اهداف علمي در كشور مي شود، اظهار داشت: در اثر اين قوانين، زمينه رشد مغزهاي داخلي فراهم نشده و ما براي سرمايه گذاري علمي و مالي محتاج به كشورهاي ديگر مي شويم.
وي افزود: ما دنياي آينده را همراه با جاري بودن مفاهيم IT مي بينيم، اما متاسفانه در كشور ما تنها به صحبت كردن از آن دلخوشيم و نه رفتن در راستاي آن. در كشور ما توان علمي براي ترسيم عملي مفاهيم IT وجود دارد، ولي بنا به دلايلي اين كار نمود علمي پيدا نمي كند.
معاون بازرگاني شركت صنايع مخابرايت راه دور(ITI)، در ادامه به بررسي فعاليت هاي اين شركت پرداخت و گفت: اين شركت حدود سي سال پيش با مشاركت شركت NEC ژاپن و بانك توسعه صنعتي و معدني تاسيس شد و حداكثر سهام و مديريت آن با NEC بود. پس از انقلاب از حدود سال ۶۴ سهام اين شركت به نسبت ده درصد براي NEC، ۴۵ درصد براي شركت مخابرات ايران، ۲۵ درصد براي مردم از طريق بورس سهام و بيست درصد براي شركت سرمايه گذاري بانك ملت تغيير يافت.
وي افزود: فعاليت هاي اصلي ITI قبلاً در سيستم هاي انتقال (Transmission) بوده كه در اين راستا شبكه اسكلتي (back bone) كشور را براي مخابرات ايجاد كرد. از شش سال پيش تاكنون ITI در زمينه توليد تجهيزات انتقال SDH در خاورميانه يكه تاز ميدان است.
مهندس سرايي، افزود: شريك اصلي ما در زمينه تجهيزات انتقال زيمنس آلمان، در زمينه تجهيزات راديويي NEC ژاپني و در زمينه هاي ديگر شركت هايي از انگلستان، اتريش و ايتاليا هستند.
وي با اشاره به فعاليت هاي ITI در زمينه فناوري اطلاعات، ابراز داشت: ما در حال حاضر در حال انعقاد دو قرارداد در اين زمينه با شركت هايي از اتريش و انگليس هستيم و در صورت رسيدن به اهداف پيش بيني شده به زودي قسمت هاي بزرگ از كارهاي IT را با تكيه بر اين توانمندي مي توانيم انجام دهيم. اين كارها مي تواند در زمينه كارت هاي اعتباري، خدمات اجتماعي، وزارت بهداشت، پليس، آموزش و پرورش، شهرداري ها و ساير سازمان هاي بزرگ به عنوان مصرف كنندگان اصلي و point to point ما بوده و عامه مردم از طريق آنها استفاده كننده از اين تجهيزات باشند.
وي در پايان به نمونه هايي از فعاليت ITI در زمينه IT اشاره كرد و گفت: يك شبكه اختصاصي براي انتقال صوت و تصوير به منظور ارتباطات مختلف بين معلمان و دانش آموزان براي آموزش و پرورش استان فارس و يك سيستم paperless هم براي برخي ادارات فارس طراحي و پياده سازي كرده ايم.


آنسوي خبر


افتتاح مديريت فناوري اطلاعات در دانشگاه تهران
مركز مديريت فناوري اطلاعات (MITC) دانشكده مديريت دانشگاه تهران با همكاري معاونت آموزشٍ، تحقيقات و فناوري وزارت پست و با حضور دكترشفيعي افتتاح شد.
به گزارش سرويس IT خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه در محل ساختمان الغدير دانشكده مديريت برگزار شد، دكترمسعود شفيعي ـ معاونت آموزش، تحقيقات و فناوري وزارت پست ـ بر تعامل و همكاري اين دانشكده با وزارت پست تاكيد كرد و اظهار داشت: با توجه به اينكه اين دانشكده در راه اندازي مركز IT نسبت به ساير مراكز IT دانشگاه ها بسيار خوب عمل كرده و منحصر به فرد است، لذا انتظار مي رود در جهت بهينه سازي و نيمه صنعتي كردن پروژه هاي كارشناسي ارشد فعال باشد و همچنين دوره هاي مديريتي IT بسيار مطلوب به صورت مجازي براي مديران مخابراتي ارايه دهد. در ادامه دكترمحمدسعيد تسليمي ـ رئيس دانشكده مديريت دانشگاه تهران ـ در خصوص چگونگي راه اندازي مركز توضيحاتي را ارايه داد.


اخراج برخي از شركت هاي ايراني از يك «هاست» آمريكايي
يك شركت آمريكايي به نامinterland از سرويس دهندگان ايراني هاستينگ كه از سرويس هاي اين شركت استفاده مي كنند خواسته است كه به دليل تحريم هرگونه معامله با ايرانيان از سوي دولت آمريكا، سرويس دهي خود را از اين طريق متوقف كنند.
به گزارش ايسنا، از آي.تي.ايران، در يك نامه تهديدآميز كه از سوي اينترلند به برخي سرويس دهندگان ايراني هاست رسيده، اخطار داده شده به دليل حاد شدن اختلافات دو كشور حداكثر تا پنجم سپتامبر سرويس دهي خود را قطع كنند، در غير اين صورت مسئوليتي از بابت حذف اطلاعات متوجه اين شركت ها نخواهد بود.
پس از پيگيري هاي شركت هاي ايراني در اين مورد مسئولان شركت گفته اند كه مطابق قوانين عمومي آمريكا چنين برخوردي با آنها انجام گرفته و دليل اصلي اين فشار در اين محدوده زماني ادعاي پيدا شدن مقادير اورانيوم غني شده در ايران است.
مشخص نيست كه قانون ممنوعيت معامله با دولت ايران آيا كليه شهروندان ايراني را هم در برمي گيرد يا نه، چراكه بسياري از شركت هاي ايراني كه مورد اخطار واقع شده اند خصوصي هستند.
در اين نامه تاكيد شده كه تاريخ اين هشدار به هيچ وجه قابل تمديد نيست و اطلاعات موجود در سرورها بلافاصله بايد تخليه شوند.
در همين حال خبر ديگري حاكي است كه شركت آمريكايي ثبت كننده دامين Godaddy بار ديگر به بستن (Block) دامين هاي ايراني پرداخته است.
دو سال قبل از بستن (Block)، تعدادي از دامين هاي اينترنتي از سوي اين شركت به بهانه وجود تحريم معامله عليه ايران موجي از نگراني را در ميان بخش هاي IT كشور برانگيخت، اما با بالاگرفتن اين مناقشه به يكباره اين موضوع متوقف شد.
بنا بر اين گزارش در آن زمان شركت Godaddy از طريق جست وجو در مشخصات دامين پي به ايراني بودن آن مي برد اما هم اكنون از طريق «آي پي» ثبت كننده دامين به اين كار اقدام مي كند.




طراحي ابزار بي سيم چندرسانه اي توسط سامسونگ
شركت سامسونگ الكترونيك در كره جنوبي موفق به طراحي يك وسيله دستي بي سيمي شده است كه به يك تلفن همراه، دوربين عكاسي و دوربين ويديويي دستي مجهز است.
به گزارش سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران به نقل از سايت اينترنتي موبايل مگ، اين دستگاه جديد تحت عنوان «MITsM400» كه با همكاري شركت سامسونگ الكترونيك با شركت ميكروسافت طراحي شده است، وسيله اي قوي و آسان براي كاربردهاي چندرسانه اي است.
به گزارش ايسنا، علاوه بر موارد مذكور اين دستگاه چند رسانه اي مجهز به يك PC، جهت ياب، MP3 و راديوي دو موج نيز است و با حداكثر ظرفيت حافظه، طراحي شده است.




نگاه

آمادگي ايران براي ورود به انقلاب ارتباطات


فروزان آصف نخعي
«چارلز آراويلا»، محقق سايت بي ورد بيشترين درآمد اروپا را در سال هاي ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ مي داند و پايين ترين سطح درآمد اينترنتي را مربوط به كشورهاي غرب آسيا كه ايران از جمله اين كشورها است.
بر اساس اين گزارش ارقام تجارت اينترنتي در اروپا را بالغ بر ۴/۱ ميليارد دلار، آمريكا ۲/۲ ميليارد دلار، كشورهاي شرق آسيا مشتركاً ۷/۱ ميليارد و كشورهاي غرب آسيا ۳۶۰ ميليون دلار اعلام مي كند. «سايت ريپكي ليت ۹۹» رقم معاملات اينترنتي ايران در سال گذشته را نزديك به ۱۰۰ هزار دلار اعلام كرده است كه روزانه كمتر از ۳۰۰ دلار درآمد از راه تجارت اينترنتي نصيب ايران مي شود. حال آنكه مبناي ورود به ليست تجارت جهاني داشتن رقم سالانه يك ميليون دلار است. شايان توجه است كه پول رايج اينترنتي، نخستين بار توسط يك محقق ايراني به نام رضا اميري اختراع شد و امكان هيچگونه تقلب در اين پول وجود ندارد و بانك مركزي ايالت متحده آمريكا پشتوانه آن را تامين كرده است.
اما ايران با داشتن ۷۰ درصد جمعيت جوان جوياي كار و با ۳ ميليون نفر بيكار، در راه آموزش و ايجاد شغل از طريق اينترنت، بسيار كمرنگ عمل كرده است.
در حال حاضر، جهان به كدام سو دارد حركت مي كند؟
براي پاسخ به اين سؤال، توجه به سه اجلاس جهاني، بسيار مهم به نظر مي رسد. ابتدا اجلاس هلسينكي است كه ميزبان نخستين نشست ملل مجازي جهان است. سازمان دهندگان اين برنامه قصد دارند محيطي براي بحث درباره كشورهاي خيالي كه عمدتاً در اينترنت مستقر هستند و برخي از آنها از پول و پرچم ملي خاص خود برخوردارند، فراهم كنند. سخنگوي اين كنفرانس گفت كه اين رويداد فرصتي براي بحث درباره اهميت وجودي و امكان بقاي ملل كوچك است، هر چند وي اذعان كرد كه هدف اصلي اين گردهمايي نشان دادن اين موضوع است كه انسان ها چگونه زندگي خود را سازماندهي مي كنند.
اما مهمتر از اجلاس فوق الذكر، اجلاسي است كه به رهبري اتحاديه بين المللي ارتباطات راه دور و زير نظارت عالي دبير كل سازمان ملل در آذر ماه سال جاري در سوييس تشكيل خواهد شد، در مصوبه ۱۸۳/۵۶ مجمع عمومي سازمان ملل توصيه شد «كميته تدارك» پيش نويس «بيانيه اصول» و همچنين پيش نويس «نقشه عمل» را تهيه كند. «بيانيه اصول» و «نقشه عمل»، آينده انقلاب ارتباطات، استراتژي، و جهت گيري هاي آن را ترسيم خواهد كرد. بي ترديد در استراتژي اجلاسي مذكور نحوه دوره گذار از جامعه صنعتي قرن بيستم به جامعه اطلاعاتي قرن بيست و يكم، يكي از محورهاي اساسي خواهد بود. اين تحول پويا بي ترديد، نويد يك دگرگوني بنيادين را در تمام جنبه هاي زندگي ما مي دهد. دگرگوني و تحول در زمينه هايي همچون: نشر دانش، تعامل اجتماعي، رويه هاي اقتصادي و تجاري، مسايل سياسي، رسانه ها، آموزش و پرورش، بهداشت، تفريحات و سرگرمي و.... به عبارت ديگر اكنون حيات بشري در ميانه انقلابي قرار گرفته است كه شايد بتوان آن را بزرگترين انقلابي دانست كه بشر تاكنون تجربه كرده است، حتي بسيار عظيم تر و بزرگتر از انقلاب اختراع برق توسط اديسون. آنچه اجلاس مذكور را واجد اهميت مي سازد قصد بنيانگذاران آن براي رسيدن به يك اراده سياسي روشن و تصويب يك بيانيه اصولي و يك نقشه مشخص و عملي براي دستيابي به اهداف جامعه اطلاعاتي است كه اين مهم مستلزم مشاركت همه نهادهاي عمومي و خصوصي است. مشاركتي كه نهادهاي دولتي هر كشوري تنها يك عضو از چهار عضو آن به شمار مي روند. بر اين اساس به خوبي مي توان دريافت كه تا سال ۲۰۱۰، تئوري هاي دولت دچار دگرگوني هاي عميقي شود تا جاييكه عدم همراهي با ساخت نوين انقلاب ارتباطات، معضلات فراواني فراروي كشورهاي عقب مانده به وجود خواهد آورد. همچنان كه در حال حاضر نيز عقب ماندگي كشورهاي جهان سوم در برابر غرب صنعتي، موضوعي نيست كه بتوان به راحتي از كنار آن گذشت.
با توجه به آنچه در بالا آمد، ذكر اين نكته ضروري است كه كشور ما در حوزه IT بسيار جوان است و در واقع كماكان در ابتداي راه به سر مي بريم. از اين رو فقدان مقررات و قوانين روشن در اين حوزه، مسئولين امر را بر آن داشته تا نسبت به تدوين لوايح و آيين نامه هاي مربوطه اقدام نمايند. بديهي است در اينباره توجه صرف مسئولين به وجه رسانه اي اينترنت آن هم تنها از زاويه اخلاقي و سياسي، و بلاگ هاي شخصي و... مي تواند آنان را از نگاه فرابخشي و توسعه اي به اينترنت و قابليت هاي متنوع آن دور سازد. از اين رو شتابزدگي در تدوين قوانين مربوط به IT با عنايت به محورهاي فوق الذكر و عدم توجه به توسعه همه جانبه در قرن بيست و يكم در پرتو انقلاب ارتباطات مي تواند به سرعت عقب ماندگي موجود را تعميق و تشديد كند.



مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳ نوامبر ۲۰۲۴

اطلاعات

+ سایت آینده‌نگر و مرورگر Mozilla FireFox 

+ چشم‌انداز جهانی جامعه‌ی اطلاعات دکتر کاظم معتمدنژاد

+ فناوری اطلاعات: فرصتی برای جهش فرج‌اله صبا

+ اجلاس «نقش علم در جامعه اطلاعاتي» RSIS گزارش.....................

+ سومين نشست کميته تدارک اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي آغاز به کار کرد گزارش.....................

+ نقشه عمل- انقلاب ارتباطات انقلاب ارتباطات

+ تراشه اي به قدرت يك ابررايانه خبرهاي كوتاه



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995