Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


آینده چراغ راه گذشته

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[07 Feb 2018]   [ دکتر شیرزاد کلهری]

یک عمر بما فرمودند که گذشته چراغ راه آینده است. در صورتیکه اگر خوب بیندیشیم می بینیم که این آینده است که بما میگوید در گذشته چه اشتباهاتی را مرتکب شده ایم. اگر کمی مغزهای یخ زده ی مان را زیر آب آینده گرم کنیم خواهیم دید که حرف بی ربطی نیست!
اگر به دقت و بدون غرض ورزی و با قدری شجاعت به گذشته ی مان بنگریم در خواهیم یافت که از نظر تاکتیکی مشی چریکی یک مشی تروریستی به تمام معنی بود. هر چند که تیپ هائی مثل آلتوسر فیلسوف چپ گرای فرانسوی آنزمان آنرا مشی ای مینامیدند که ایجابی بود و وی مشروط آن مشی را می پذیرفت. چرا که علت پذیرش آن بسیار ساده بود: «آنها میکشند پس ما هم باید بکشیم!» دیگر به دنبال عوارض و غبن بی پایانی که این مشی در جامعه و علی الخصوص در آدمهای درگیر در این نوع مبارزه بوجود میآورد نمی پرداختند.
قدری مسئله را باز کنیم. آقای نواب صفوی با اسم اصلی (سید مجتبی میرلوحی ۱۳۰۳ تا ۲۷ دی ۱۳۳۴) در راه ایدئولوژی اسلامی خود احمد کسروی را که بزرگترین و بی آلایش ترین و دانشمندترین شخصیت آنزمان ایران بود را میکشد. از قتل فجیع و بسیار بی رحمانه ی این ترور کثیف که بگذریم ضربه ی فرهنگی آن برای یک جامعه ی کهنه و فرسوده ی ایران که درون فرهنگ منسوخ و عقب افتاده ی خود، خودکشی می¬کند را نمی توان جبران کرد. هشتصد سال پیش از این هم حسن صباح از این قتلها میکرد. یک عده را خواجه کرده و عقده ای بار آورده و در قلعه ی لعنتی الموت شستشوی مغزی داده و سپس به قتل بزرگان مملکت میفرستاد. قتل خواجه نظام الملک یکی از این قتلهای وقیحانه بود. جالب اینجاست که مسعود رجوی هم ادای کمیک حسن صباح را در میآورد. شاید هم اکنون بمانند حسن صباح به غیبت صغرا دست زده باشد و سپس در قیام القیامه ظهور کند. کسی چه میداند! اما هر چند که قتلهای رجوی و گروهش صدمه ی شخصیتی مهمی به جامعه نزد ولی باعث مشروعیت دادن به قتل عامهای رژیم جمهوری اسلامی شد. رژیمی که خود را مثل قایق توفان زده در وسط اقیانوس میدید با داشتن نفرات بیشتر حمله را آغازید و چنان بزرگانی را به قتل رساند که هنوز هم این جمهوری از داشتن یک سیاستمدار هوشیار و ورزیده رنج میبرد. و سالهای سال باز طول خواهد کشید که شخصیتی درست و حسابی مانند مصدق زاده شود.
اشتباه بزرگ سیاستمداران و گروههای آنزمان این بود که ابدا به دموکراسی فکر نکردند مگر یک گروه و آنهم حزب دموکرات کردستان بود. چرا که آنها سیاستمداران ورزیده ای داشتند. که اینرا جمهوری اسلامی بهتر از همه میدانست و برای این جمهوری اسلامی نه کومله، نه فدائی و پیکاری و نه مجاهد، هیچکدام خطرناک بنظر نمی رسیدند بلکه در درجه ی اول بختیار و در درجه ی بعدی حزب دموکرات کردستان خطر بزرگی محسوب می¬شدند. مجاهدین و فدائیان (که صد البته زودتر از آمدن فشارها وادادند و به چند شقه تقسیم شدند) برای جمهوری اسلامی مسئله آفرین بودند، اما نه خطر بزرگ! جمهوری اسلامی تنها موقعی فلج میشد که دموکراسی را قبول کند. برای جمهوری اسلامی مرگ بر امپریالیسم که هدف از این شعار در اصل نشانه گرفتن دموکراسی غربی بود (چرا که با امپریالیسم روسیه از اول بنیانگذاریشان کنار آمده بودند). چونکه تنها کمونیستها بودند که اجازه ی قتل هم وطن هایشان را میدهند. در اروپا هر اروپائی برای خود شخصیت و وزنه ای است. هر انسانی ارزش دارد. پس قطع رابطه با غرب تنها بقول خودشان بدلیل شیطنتهای غرب نبود بلکه برای این بود که پذیرش دموکراسی غرب مرگ جمهوری اسلامی بود. بی دلیل نبود که این جمهوری از ابتدا تمامی همّ خود را به سلاخی دموکراسی وقف کرد و در این مورد چنان قصابانه و بی رحمانه عمل کرد که تنها از عهده ی نرون خونخوار رم بر میآمد. از زنان حامله گرفته تا کودکان و دختران باکره و حتی به فرزندان خودی هم ابقا نکرد. از این جمهوری دمکراسی خواستن اشتباهی تکراری است. نگاه کنید یک جنبشی پیش آمد آنان دوهزار و هفتصد نفر را زندانی کردند و حالا یکی یکی آنها را سلاخی میکنند. اصلاح طلب و محافظه کار در حمایت از این قتلهای پنهانی دست به دست هم داده اند. این تنها جمهور اسلامی نیست که از این قتلها میکند. این سیستم فکری توتالیتری و استبدادی است که در بشر ایرانی عجین شده است. و جمهوری اسلامی نیز از این معجون به دور نیست که هیچ بلکه نقطه ی اوج فواره ای است که رو به پائین میگذارد.
زمانی که پادشاه قدر قدرت ایران جناب ناصر الدین میرزا به انگلیس سفر کرده بود از طرز اعدام انگلیسیها خوشش آمده بود. بنابراین تقاضا میکند که در مقابل وی یکی را اعدام کنند. برایش میگویند که اعدامی بعدی قرار است یکماه دیگر اعدام شود بنابراین حق حیات یک ماه دیگر را دارد. ناصرالدین شاه یکی از همراهانش را مامور میکند که برود در انگلیس بگردد و یک ایرانی پیدا کند که انگلیسها اعدام کنند. او پیدا میکند و انگلیسها او را اعدام نمیکنند چرا که گنهکار نبود. ولی ناصر الدین شاه ابرام و اصرار داشت که اشکالی ندارد انگلیسی که نیست ایرانی است من دستور میدهم اعدامش کنید، شما هم اعدامش کنید.
این طرز تفکر یک رهبر ایرانی است و هنوز هم رهبریت ایران با همین طرز تفکر بر مملکت ما حاکم است. چرا؟ برای اینکه ما جرئت نکردیم که در مقابل این فاصدان بیایستیم و مثل رهبر کارگران فرانسه بانگ بر بیآوریم که اگر تا ظهر قانون کار جدید را مجلس تصویب نکند مجلس را به سرشان ویران خواهیم کرد. ما رهبر قاتل و قدر قدرت را تا آنجا بالا میبریم تا نوبت بریدن سر خود ما برسد.
رهبران گروههای ما هم مثل همین رهبران جمهوری اسلامی بودند. محمد حنیف نژاد، حمید اشرف، محمد تقی شهرام جملگی مشی چریکی را قبول داشتند که مشی ای تروریستی و آوانتاریستی بود. که در برخی موارد به قتل همرزمانشان خودشان نیز انجامید. مثل قتل تروریست دیگری چون مجید شریف واقفی. و جالب است و دال بر درستی این بررسی است که جمهوری اسلامی اسم این تروریست را برای کم کردن روی یک گروه تروریستی دیگر روی یکی از معتبرترین دانشگاههای ایران گذاشته است. بنیانگذاران جمهوری اسلامی نیز خود ادامه دهندگان تیم نواب صفوی میباشند و مثل بوکوحرام و داعش به قتل مشغول بودند و همچنان هم ادامه میدهند.
پس از رهبران حزب دموکرات که همواره سیاسی کار بودند و سپس مجبور شدند که دست به اسلحه ببرند. تنها یک نفر در میان گروههای چریکی گذشته بسیار هشیار بود و مرض را درک کرد و ایشان گرامی یاد بیژن جزنی بود. که ساواک و شاه بهتر فهمیدند که او میتواند در آینده دشمن بسیار قدر قدرتی شود. و بنا به اعتراف تهرانی شکنجه گر وی و همراهانش را به تپه های پشت اوین بردند و همگی را از پشت سر به گلوله بستند و سپس اعلام کردند که در حین فرار کشتیم. جزنی در زندان بدین نتیجه رسید که کار سیاسی و در سطح جهانی میتواند از عهده ی رژیم شاه و دیکتاتوری وی برآید.
این تقصیر هیچ رژیمی نیست که اینقدر بد می شود بلکه این تقصیر کوته فکری و فرهنگ چاپلوسی و بی هدفی ما در زندگی اجتماعی مان است که نه بخود باور داریم و نه آینده مان را می سنجیم و نه به هم میهنان خود احترام میگذاریم. حالا می بینیم این آینده است که نشان می دهد که ما هرگز درست فکر نکرده ایم. همیشه دروغ گفتیم چنانکه زرتشت بینوا فریادش برآمد که ای ایرانی « گفتارت را نیک کن! کردارت را نیک کن! و پندارت را هم نیک کن!» تا بلکه بتوانی چون یک بشر متمدن زندگی کنی! برای برخی این کج فهمی بوجود آمده است که ایرانی ها در قدیم دروغ نمی گفتند و گفتار و کردار نیک انجام میدادند. در حالیکه بر عکس بوده است. شیطان هم از ما راستگو تر بوده و هست.
این تابلوی غم انگیز را به دیوار خانه ی تان آویزان کنید و هر روز نگاه کنید تا فراموش نکنید که ما چه هستیم و آینده چه در باره ی ما خواهد گفت. تا زمانیکه در درون هر کدام از ماها یک دیکتاتور خوابیده هر رژیمی که پس از این هم بیآید ما خودمان با قسم آیه دیکتاتورش خواهیم کرد. به امید اینکه حالمان بهتر شود.

شیرزاد کلهری

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 206


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ زنان حزب دموکرات آمریکا اسب های خود را زین کرده اند  رضا علوی

+ تعویض در دقیقه نود  رضا علوی

+ جمهوری اسلامی و شالوده شکنی های مدرنیته  کیومرث صابغی

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995