Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


سخنرانی بیل گیتس درباره بیماری‌های فراگیر، بهداشت جهانی و حملات بیولوژیکی

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[24 Feb 2017]   [ حمیدرضا تائبی]



آینده در تسخیر اراده جهانی

 



همزمان با آغاز به کار کنفرانس امنیتی مونیخ که در کشور آلمان برگزار می‌شود، اندیشمندان و صاحب‌نظران سراسر جهان به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود در ارتباط با تهدیداتی می‌پردازند که ممکن است در سال‌های آتی جوامع بشری را در معرض تهدید قرار دهند. در کنفرانس امسال بیل گیتس یکی از سخن‌رانان اصلی این کنفرانس بود. او در این کنفرانس به گونه جدیدی از حملات بیولوژیکی اشاره کرد که در کمتر از یک سال قادر است بیش از 30 میلیون نفر را به کام مرگ بفرستد.

در این مقاله به طور مختصر به گوشه‌ای از صحبت‌های بیل گیتس در این کنفرانس نگاهی خواهیم داشت. بیل گیتس صحبت‌های خود را این‌گونه آغاز کرد: «نزدیک به بیست سال قبل زمانی که مصمم شدم وضعیت بهداشت جهانی را در فهرست فعالیت‌های بشردوستانه خود قرار دادم؛ تصور نمی‌کردم روزگاری از من دعوت شود در کنفرانس سیاست‌های امنیت بین‌المللی صحبت کنم.»

«اما امسال در کنفرانس امنیتی مونیخ هستم به واسطه آن‌که به این موضوع باور دارم که بسیاری از بخش‌های مختلف جهان فراتر از آن چیزی که بسیاری از مردم تصور می‌کنند با یکدیگر در ارتباط هستند. جنگ‌هایی که در مناطق مختلف جهان رخ داده وضعیت بسیار متزلزلی را به وجود آورده است که همین موضوع باعث فراگیر شدن بسیاری از بیماری‌ها می‌شود. به گونه‌ای که در بعضی موارد ممکن است امکان کنترل بر تعدادی از بیمار‌ی‌ها وجود نداشته باشد و حتا ممکن است بیماری‌های دیگری نیز شایع شوند. ابولا در سیرالئون و لیبریا، وبا در کنگو و شاخ افریقا تنها گوشه کوچکی از این معضلات بشری هستند. تقریبا همگان متفق‌القول هستند که شیوع بیماری‌ها در آینده ممکن است از پشت صفحه‌نمایش یک کامپیوتر آغاز شوند. افرادی که به دنبال حملات تروریستی هستند از طریق مهندسی ژنتیک سعی خواهند کرد یک گونه ترکیبی از ویروس آبله یا حتا شکل تغییر یافته‌تر، مسری‌تر و کشنده‌تری از ویروس آنفولانزا را طراحی کنند. این‌که با خود بگویید این موضوع یک تئوری خیال‌پردازانه است یا ماهیت تروریستی است، تفاوتی در اصل ماجرا به وجود نمی‌آورد، به واسطه آن‌که اپیدمیولوژیست‌ها بر این باور هستند که عوامل بیماری‌زایی که از طریق هوا انتشار پیدا می‌کنند قادر هستند در کمتر از یک سال بیش از 30 میلیون انسان را به کام مرگ بفرستند. این‌گونه به نظر می‌رسد که ظرف ده تا پانزده سال آینده جهان شیوع چنین بیماری را تجربه خواهد کرد.»

«شاید قبول کردن چنین دیدگاهی کمی سخت باشد، اما اگر به سال 1918 نگاهی داشته باشید مشاهده می‌کنید که ویروس کشنده انفولانزا چیزی بین 50 تا 100 میلیون انسان را به کام مرگ فرستاد. ممکن است این سوال را مطرح کنید که چگونه چنین اپیدمی بزرگی ممکن است یکبار دیگر تکرار شود. اگر امروزه مشاهده می‌کنید در تاریخ معاصر چنین بیماری‌های مرگ‌بار و فراگیری در هیچ نقطه از این کره خاکی گزارش نشده است، دلیل نمی‌شود که چنین بیماری‌های مرگباری در آینده شکل نخواهد گرفت. حتا اگر بیماری‌های فراگیر آینده در حد و اندازه بیماری آنفولانزای سال 1918 نباشند، بازهم به لحاظ اجتماعی و اقتصادی باعث آشفتگی خواهند شد.



؛در مجموع دو حقیقت بزرگ در آینده پیش روی ما خواهد بود، اول آن‌که بیماری‌های فراگیر فاجعه بزرگ دیگری را برای تاریخ بشریت رقم بزنند. حقیقت دوم این است که در شاهد آینده پیروزی بزرگی در مواجه با چنین پیامدهایی باشیم؛




شیوع بیماری همچون ابولا در مراکز شهری قابل تصور نیست. اما خبر‌های خوب این است که با پیشرفت‌های حاصل شده در حوزه زیست‌فناوری، واکسن‌ها و داروهای جدیدی برای پیشگیری از شیوع گسترده بیماری‌ها ابداع شده است. این ‌داروها به ما کمک می‌کنند تا بر اوضاع کنترل داشته باشیم. تجربه نشان داده است هر دارویی که بتواند در برابر بیماری‌های فراگیر و طبیعی به یاری ما آید، این پتانسیل را دارد تا در برابر حملات بیولوژیکی نیز به ما کمک کند. برای مقابله با چنین تهدیداتی ما باید زرادخانه خود را به سلاح‌های جدیدی همچون واکسن‌ها، دارو‌ها و راه‌کارهای شناختی مجهز کنیم. واکسن‌ها این پتانسیل را دارند تا در برابر بیماری‌های فراگیر قدرتمند ظاهر شوند. اما به طور معمول فرآیند طراحی، تولید و دریافت مجوزها و تاییدهای لازم برای واکسن‌های جدید چیزی نزدیک به ده سال به طول می‌انجامد.»

«با توجه به این‌که یک عامل بیماری که از طریق هوا منتشر می‌شود به سرعت منطقه‌ای را آلوده می‌کند باید این بازه زمانی را به 90 روز یا کمتر کاهش دهیم. ماه گذشته میلادی با همکاری بخش دولتی و خصوصی موفق شدیم اتلافی به نام نوآوری اپیدمی را تاسیس کنیم. این مجموعه که CEPI نامیده می‌شود، به منظور تسریع در تولید کارآمدتر واکسن‌ها و مقابله با تهدیدات به وجود آمده است. پتانسیل بزرگی که این مرکز دارد این است که از طریق پیشرفت‌های عرصه فناوری و به ویژه ژنومیک قادر است به شکل کاملا محسوسی فرآیند طراحی و توسعه واکسن‌ها را کاهش دهد. در حقیقت، این امکان وجود دارد تا داروها و مواد ژنتیکی مصنوعی را به درون بدن انسان وارد کرد تا به سلول‌ها فرمان دهند واکسن را درون بدن خود انسان تولید کند. اگر بتوانیم این رویکرد را در ارتباط با یک بیماری با موفقیت به سرانجام برسانیم، این شانس را خواهیم داشت تا برای بیماری‌های دیگر نیز با پیاده‌سازی یکسری تغییرات از این راهکار استفاده کنیم.



؛این امکان وجود دارد تا داروها و مواد ژنتیکی مصنوعی را به درون بدن انسان وارد کرد تا به سلول‌ها فرمان دهند واکسن را درون بدن خود انسان تولید کند؛




در نتیجه این امکان وجود خواهد داشت تا بیماری‌هایی همچون ایدز، مالاریا و سل را با استفاده از این تکنیک درمان کنیم. اما به این نکته توجه داشته باشید این واکسن‌ها پیش از آن‌که یک بیماری شیوع پیدا کند، باید مورد استفاده قرار گیرند. به عبارت دیگر این واکسن‌ها به منظور پیشگیری باید مورد استفاده قرار گیرند. در نتیجه در مناطقی که امکانات کمی برای مقابله با چنین بیماری‌هایی وجود دارد، مهم است که فرآیند نظارت بهبود پیدا کند. اولین گام برای حل این مشکل تقویت سیستم بهداشت عمومی در کشورهای آسیب‌پذیری است. ضروری است کشورها یک برنامه نظارت مستمر در اختیار داشته باشند تا به سرعت اطلاعات لازم برای تشخیص سریع یک بیماری را به دست آوردند. باید اطمینان حاصل کنیم کشورها اطلاعاتی که در این ارتباط به دست می‌آورند را با یکدیگر به اشتراک قرار دهند. برای این منظور کافی است آزمایشگاه‌ها در مواجه با کوچک‌ترین عامل بیماری‌زا به سرعت فرآیند شناسایی را آغاز کنند.»


«نکته دیگری که وجود دارد این است که در مواجه با بیماری‌های فراگیر باید از رویکردی شبیه به زمان جنگ استفاده شود. برای این منظور باید آمادگی لازم در برابر چنین تهدیداتی را داشته باشیم و به خوبی از این موضوع اطلاع داشته باشیم که بیماری‌ها چگونه منتشر می‌شوند، واکنش مردم در زمان شنیدن چنین اخباری چگونه است و آیا راه‌های ارتباطی، بزرگراها و در کل سیستم حمل‌ونقل این پتانسیل را دارند تا به خوبی جوابگوی شرایط بحرانی باشند یا خیر.



؛در مواجه با بیماری‌های فراگیر باید از رویکردی شبیه به زمان جنگ استفاده شود؛




مسئله مهم دیگری که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد در ارتباط با مباحث مالی است. در حال حاضر این امکان وجود ندارد کشورهای فقیر را در برابر این تهدیدات محافظت کرد. برای آن‌که بتوان از همه کشورهای جهان در برابر بیماری‌های فراگیر محافظت کنیم سالانه به بودجه 3.4 میلیارد دلار نیاز است، اما متاسفانه شاهد این موضوع هستیم که هر ساله نزدیک به 570 میلیارد دلار از بابت بیماری‌ها زیان وارد می‌شود. امروزه خطر بیماری‌های فراگیر بسیار فراتر از جنگ هسته‌ای یا تغییرات جوی است. در مجموع دو حقیقت بزرگ در آینده پیش روی ما خواهد بود، اول آن‌که بیماری‌های فراگیر فاجعه بزرگ دیگری را برای تاریخ بشریت رقم بزنند. حقیقت دوم این است که در شاهد آینده پیروزی بزرگی در مواجه با چنین پیامدهایی باشیم. آن‌گاه خواهیم توانست جشن پیروزی خود را بر پا کنیم به سبب آن‌که موفق شده‌ایم بر بزرگ‌ترین چالش‌های جهان فائق آییم و جهانی امن‌تر، سالم‌تر و با ثبات‌تر را به وجود آوریم.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 100


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴

انسان گلوبال

+ بهترین آموزش‌های یادگیری ماشین با پایتون -

+ آیا فناوری AI جای انسان‌ها را خواهد گرفت؟ -

+ شبكه ها --

+ ایران، پس از رهایی یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ نسل دهه ۸۰، دنبال تغییر نیست، خود ِ تغییره! //

+ ۳ تغییر که برای آینده محتوا و بازاریابی باید بدانید محسن راعی

+ تفكر توسعه‌خواهي دکتر شهیندخت خوارزمی

+ برترین شغل‌های حوزه کامپیوتر در سال‌های آینده  مهسا قنبری

+ صنعت چهارم و ویروس جهان‌گشا سرآغازی بر یک تحول بزرگ  مهدی صنعت‌جو

+ انقلاب صنعتی چهارم و تحولات کار در آینده  علی حسینی

+ آینده جهان از زبان مدیر عامل شرکت بنز 

+ چند نفر در جهان هنوز روزنامه می خوانند؟ میثم لطفی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی 

+ روش های خودشناسی : تست شخصیت 

+ مهارت مدیریت افراد هرمز پوررستمی

+ خلاصه کتاب موج سوم؛ نوشته الوين تافلر تافلر

+ انسان، زندگی و دانایی رضا داوری اردکانی

+ جهان گیری (ویروس کرونا) و نظم سیاسی، فرانسیس فوکویاما برگردان رحیم باجغلی

+ تفکر سیستمی چیست ؟ هدی ولی‌پور زند

+ امریکای دوران ترامپ و موج سوم الوین تافلر  بهروز بهزادی (روزنامه نگار)

+ ویروس کرونا بحرانی سیاسی است نه پزشکی یووال نوح هراری:بی بی سی

+ «علم» ، «امید» و «بحران کرونا» 

+ اعتماد، به انسان یا به کرونا؟ مسئله این است کرونانت

+ موقعیت پساکرونایی انسان سعید قاسمی زاده

+ بعد از عبور از كرونا، ما كجا خواهيم بود؟ 

+ معنی تازه «سواد» در قرن ۲۱ حمیده احمدیان راد

+ انواع سازمان و انواع برنامه ریزی 

+ خلاصه کتاب: جهانی شدن فرهنگ، هویت 

+ تاریخ اجتماعی رسانه‌ها؛ از گوتنبرگ تا اینترنت 

+ مهارت های اساسی یک کودک قرن ۲۱ 

+ شکاف بین نسلی رسانه ای  دکتر حجت اله عباسی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی  مسیر آینده

+ عصر دانش‌ و ابعاد آن‌ دکتر پرويز حاجياني

+ فوکویاما علیه فوکویاما سیدمصطفی شاداب

+ مرگ مدرسه یا آیندۀ مدرسه؟ ابراهیم مجیدی*:

+ تافلر و فلسفه ی تربیت بازسازی گرایی عبدالله افراسیابی

+ تکنولوژی در جامعه فراصنعتی 

+ دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی 

+ آرمانی‌سازی گذشته و آینده 

+ هویت چیست؟ 

+ زنده باد انقلاب! یووال نوح هراری

+ سرنوشت آینده بشریت چه خواهد شد؟ میچیو کاکو

+ شکل زندگی در ۵۰ سال آینده 

+ شخصیت شناسی آینده نگری 

+ کتاب انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر میچیو کاکو

+ آن بالا قفل شده است؛ جنبش ها را از پایین بیاغازید یادداشت‌های یک آینده‌پژوه

+ ۲۱ درس برای قرن ۲۱: کتاب تازه‌ای از یووال نوح هراری 

+ نگرانی‌های ما در قرن بیست و یکم بیل گیتس

+ بمب ساعتی در آزمايشگاه  یووال نوح هراری

+ آئين اطلاعات  

+ انقلاب صنعتی چهارم و نشانه های ظهور 

+ «انسان خداگونه» در انتظار فردا فرد پطروسیان

+ نقد کتاب « آموزش و دموکراسی در قرن ۲۱» اثر نل نادینگز؛ 

+ جامعه اطلاعاتی و جنسیت سها صراف

+ پیامدهای مدرنیت آنتونی گیدنز

+ فرهنگ در جهان بدون مرز 

+ فرهنگ جهانی چیست؟ 

+ نظم نوین جهانی 

+ «انسان سالاری»، محور جامعه اطلاعاتی. 

+ از خانه‌های زیر آب تا تور گردشگری به مریخ! 

+ پیش‌بینی جزئیات زندگی انسان در دو قرن آینده. 

+ مهارت های زندگی در قرن بیست و یکم  آسیه مک دار

+ «گردشگری»صنعتی میلیارد دلاری و استوار بر پایه ی آینده نگری پیشینیانِ فرهیخته ی ما رضا بردستانی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (3) – بخش پایانی دکتر همایون مهمنش

+ زندگی ما و زندگی آنها  علی دادپی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (2) دکتر همایون مهمنش

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (1) دکتر همایون مهمنش

+ پیش‌بینی آینده غیرممکن شده است فرانسیس فوکویاما

+ آیندگان ما را به‌سبب کدام خطای اخلاقی ملامت خواهند کرد؟ 

+ مقدمه‌ای برای همه آینده نگری‌ها/ ضروری‌ترین علمی که در کشور ما به آن بی‌اعتنایی می‌شود رضا داوری اردکانی

+ قدرت آینده مهدی صنعت‌جو

+ از عصر اطلاعات تا عصر مولكول. مترجم : فيروزه امين

+ تفاوت‌های حیرت‌انگیز فرزندان 

+ عجیب‌ترین قوانین ترافیکی دنیا> از جریمه خودروهای کثیف تا منع راندن خودروی مشکی در روزهای خاص 

+ فناوری‌های مورد استفاده در جنگ‌های آینده چه خواهند بود؟ 

+ موج فراصنعتی چه کسانی را خواهد برد هرمز پوررستمی

+ مدیریت استراتژیک پورتفولیو پروژه ها در هلدینگها و سازمانهای بزرگ  

+ ضرورت آینده پژوهی و نگاه به آینده به عنوان نقش برجسته روابط عمومی نوین 

+ تکنولوژی علیه تبعیض اندرو فینبرگ

+ آیا فکرعبور جایگزین رمز عبور می شود​​​​​​​ سید محمد باقر نوربخش

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی۲ 

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی 

+ نمایش زندگی اجتماعی در جامعه اطلاعاتی  مانا سرایی

+ سخنرانی بیل گیتس درباره بیماری‌های فراگیر، بهداشت جهانی و حملات بیولوژیکی حمیدرضا تائبی

+ آینده نگری استر اتژی فناوری اطلاعات دکتر امین گلستانی

+ روندهای علم و فناوری در سال 2017 حمدرضا میرزایی

+ دو گروه از جوانان در برابر « قانون کار » ونسا پینتو برگردان سعید جوادزاده امینی

+ اندیشیدن به آینده نظریه اجتماعی: آری به جامعه‌شناسی محمدرضا مهدیزاده

+ نقش جامعه اطلاعاتی در تحولات فرهنگی 

+ تحلیل اقتصادی آزادی دکتر محسن رنانی

+ آیا در کارها حضور بشر لازم است؟ 

+ آینده‎پذیری: چالش اساسی آینده‎پژوهی در جهان در حال توسعه. 

+ اثرات اقتصادی جامعه اطلاعاتی در جهان 

+ چگونه انسان‌ها از صد درصد توانایی مغز خود استفاده می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ آیا اینترنت اشیا ما را به ابر انسان تبدیل خواهد کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ آیا سیاست می تواند از قرن 21 جان سالم به در ببرد؟. کنت میناگ

+ آینده، اکنون است ـ بخش اول آرش بصیرت

+ آینده، اکنون است ـ بخش دوم آرش بصیرت

+ سیاست‌گذاران همه کشورها خواهد بود. 

+ جهانی شدن و آموزش و پرورش 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995