Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


آيا اوباما دوست فناوري اطلاعات است؟

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Facebook Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[01 Mar 2009]   [ ترجمه: سيد عليرضا حجازي]

در حالي كه باراك اوباما ماه‌هاي نخست رياست جمهوري را در كاخ سفيد مي‌گذراند، كساني كه علاقمند پيشرفت فناوري اطلاعات هستند، به افق پيش رو چشم دوخته‌اند تا ببينند پس از روي كار آمدن او در ايالات متحده آيا ابرهاي تيره‌اي آسمان فناوري اطلاعات را در بر مي‌گيرد يا آن‌كه آذرخش‌هاي طلايي اين آسمان را روشن خواهند ساخت.

گمانه‌هايي كه تاكنون در اين خصوص مطرح شده‌اند، در هم آميخته و تركيبي از بيم و اميد بوده‌اند. اوباما در جريان مبارزه انتخاباتي خود همواره پيشرفت‌هاي فناورانه را مي‌ستود، اما برخي از برگزيدگان او در دولت جديد از همان علاقمندي به فناوري اطلاعات برخوردار نيستند و زياد با او هم آوا نيستند.

در اين خصوص اينترنت، پهناي باند نامحدود و به اشتراك گذاري فايل‌ها بدون جاسوسي مخيانه دولت موضوعاتي هستند كه ذهن دست اندركاران فناوري اطلاعات و ارتباطات را به خود مشغول ساخته‌اند و دغدغه‌ي علاقمندان دسترسي آزاد به اطلاعات به شمار مي‌آيند. تمامي اين مقوله‌ها با به كار گماردن مقام‌هاي بلندپايه‌ي جديد در پست‌هاي ارتباطي و اطلاعاتي كابينه‌ي اوباما مي‌توانند در معرض خطر قرار بگيرند.

در آمريكا اين رئيس جمهور است كه حرف آخر را در خصوص تصميم‌هايي كه اتخاذ مي‌شوند، مي‌زند؛ اما مي‌تواند با گزينش‌هايي كه به عمل مي‌آورد، تحت تاثير قرار بگيرد، گزينش‌هايي كه برخي از آن‌ها تاكنون اثبات كرده‌اند دوستدار پيشرفت فناوري نيستند. اگر اين امر صحت داشته باشد، مي‌تواند نگراني‌هايي را براي علاقمندان به فناوري اطلاعات در آمريكا پديد آورد.

در اين فهرست پيش از هر كسي بايد به معاون رئيس جمهور، ژوزف بايدن اشاره كرد. بايدن پيشينه‌اي طولاني در هماهنگ ساختن خود با صنعت ضبط و ثبت دارد. او زماني مي‌خواست ساختن وسايل و تجهيزات نقض كننده‌ي مديريت حقوق ديجيتال را جرم اعلام نمايد. پس از او بايد به وزارت دادگستري بپردازيم. ناظران صنعت مي‌گويند معاون اين وزارت خانه، دونالد وريلي و معاون دادستان كل، تام پرلي وكلاي محبوب مجمع صنعت ثبت آمريكا هستند. به اين دو نفر بايد نيل مك برايد را نيز افزود كه پيش‌تر به عنوان دستيار دادستان كل برگزيده شده بود و رئيس ضد سرقت و مشاور كل ائتلاف نرم‌افزارهاي تجاري بود. او مسوول كيفرخواست مجرماني بود كه از آن‌ها گزارش‌هايي پيرامون سرقت نرم‌افزار از سازمان‌ها دريافت شده بود. ممكن است اين وضعيت براي سارقان نرم‌افزار خوشايند نباشد.

اگر اوباما اين گروه از دوستداران صنايع ثبت را برگزيده است، براي رياست كميسيون ارتباطات فدرال چه كسي را ممكن است در نظر گرفته باشد؟ رئيس پيشين اين كميسيون كوين مارتين طرح مجمع تصوير متحرك آمريكا را به منظور درج نمادهاي ثبت بر روي هر محصول ديجيتال در كشور رد كرد. با رفتن مارتين اين تمايل از ميان نرفته است و مجمع ياد شده دوباره به اين كميسيون فشار آورده و درخواست پيشين خود را با مايكل كاپس، جانشين موقت اين كميسيون در ميان گذاشته است. آيا اوباما براي رياست اين نهاد نظارتي كسي را در نظر مي‌گيرد كه با فراهم كنندگان خدمات اينترنتي به جدال بر خيزد يا آن‌كه نبرد خود را با كاربران اين خدمات آغاز نمايد؟

با وجود اين انتصاب‌هاي سوال‌برانگيز، هنوز همه چيز براي علاقمندان فناوري به پايان نرسيده است. خبرهاي خوبي نيز وجود دارد. به عنوان نمونه هنگامي كه سناتور كاليفرنيا، دايان فينستاين تلاش كرد لايحه‌اي را براي مديريت شبكه تنظيم كند كه به فراهم كنندگان خدمات اينترنتي امكان مي‌داد خطوط وسيع را در جستجو براي مطالب برخوردار از حق كپي رايت به موجب قانون محافظت كودكان از مطالب مستهجن فيلتر كنند، اين ايده پيش از آن كه بتواند در صحن سنا مطرح شود، خاموش شد.

افزون بر اين خبرهاي خوش ديگري نيز در ميان است. لايحه‌ي محرك اقتصادي 9 ميليارد دلاري براي تامين بودجه‌ي پهناي باند بي سيم و شبكه‌ها در مناطق نيمه محروم در حال فراموش دن بود، اما پس از آن كه تمامي چانه‌زني‌ها صورت گرفت، اين بودجه بالاخره به توسعه‌ي اين بخش تعلق گرفت هرچند كه 2/7 ميليارد دلار از آن كسر شد. احتمالاً در اين ميان كسي با رابرت اتكينسون، رئيس بنياد نوآوري فناوري اطلاعات به توافق رسيده بود كه گفته بود يك محرك 10 ميليارد دلاري براي پهناي باند، 498000 شغل جديد را ايجاد خواهد كرد. خبر خوشي است!

هشدارهاي بسياري طي هفته‌هاي اخير در وب سايت‌هاي اينترنتي پيرامون كاهش نقش و سهم فناوري در لايحه‌ي محرك اقتصادي انتشار يافته كه بسياري از آن‌ها با مهارت تنظيم شده بودند. اوباما كه نسبت به فناوري اطلاعات تاكنون رفتار محتاطانه‌اي از خود نشان داده، در اين حوزه به دنبال كسب توافق جمعي در ميان اعضاي كابينه‌ي خود است و بنا براين به اشتراك گذاري فايل‌هاي ويدئويي و نرم‌افزارها را تسهيل نخواهد كرد. همچنين قصد ندارد به فراهم كنندگان خدمات اينترنتي اجازه دهد اطلاعات شخصي و حساس كاربران را بربايند.

شهروندان آمريكايي اميدوارند رئيس جمهور جديد آن‌ها تا حدودي سخنان برگزيدگان خود در صنعت ثبت نرم‌افزار يا فيلم‌هاي سينمايي را ناشنيده بگيرد و اين اطمينان خاطر را براي آن‌ها ايجاد كند كه علاقمندي او به بي‌طرف بودن اينترنت و آزادي فناوري اطلاعات از سوي كساني كه در مقام‌هاي صنعتي خود را سرمست قدرت مي‌بينند، لگد مال نخواهد شد.

منبع:




مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: http://dvice.com/archives/2009/02/shift_is_obama.php


بنیاد آینده‌نگری ایران



سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ -  ۳ دسامبر ۲۰۲۴

ترجمه: سيد عليرضا حجازي

+ آيا اوباما دوست فناوري اطلاعات است؟  ترجمه: سيد عليرضا حجازي

+ دورنمای دانش و فناوری تا سال 2055   ترجمه: سيد عليرضا حجازي



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995