Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


تحولات منطقه، ایران و انتخابات

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[13 Feb 2016]   [ فرهاد یزدی]

- دوازدهم فوریه 2016

با بمباران بدون تبعیض میان مناطق نظامی و مسکونی وسیله ی روسیه، که یاد آور بمباران شهرهای آلمان در جنگ دوم جهانی می باشد، "شهر" حلب در آستانه پاکسازی مخالفان اسد قرار گرفته است. اسد به این "پیروزی"، یعنی دست یابی تلی خاک و بدون سکنه، را برای امتیاز گیری در مذاکرات احتمالی صلح در آینده نیاز داشت. اما این پیروزی از نظر انسانی یک فاجعه در اندازه استفاده او از بمب شیمیایی می باشد. هزاران سکنه باقیمانده، یا زیر بمباران روس ها و حمله ی پیاده نظام اسد با همراهی نظامی اسلامی کشته، زخمی (که به احتمال زیاد بخاطر نبود دست رسی به درمان از میان خواهند رفت) و آواره به سوی مرزهای ترکیه خواهند بود. این آوارگان نیز سرنوشت بهتری از دیگر ساکنان حلب نخواهند داشت. با شوربختی تمام، نظام اسلامی اسلامی و به تبع آن ایران، شریک این فاجعه ی انسانی می باشد. حتا با فتح "حلب"، به احتمال اوضاع بزودی به سوی آرامش نسبی پیش نخواهد رفت. زیرا شکست نیروهای ضد اسد، بخودی خود به معنای شکست داعش نیست. افزون برآن داعش ثابت کرده که از توان صادراتی بالای برخوردار است. اکنون داعش در لیبی و حتا افغانستان به تهدیدی جدی بدل شده اند و با در نظر گرفتن بی ثباتی آن سرزمین ها، به احتمال هرروز قوی تر نیز خواهند شد.
اتحاد ترکیه با عربستان که تا اسرائیل نیز پیش می رود، سبب دلیر شدن سیاست خارجی ترکیه، که از پس از پایان جنگ سرد بی سابقه بوده، شده است. نخست با ساقط کردن هواپیمای روسی به آن کشور اخطار کرد که آماده عقب نشینی از منافع خود در شمال سوریه و عراق نیست، حتا اگر هزینه ی آن جنگ با روسیه باشد. گرچه نه روسیه و نه غرب خواستار افزایش تنش میان یکدیگر برسر مساله ی سوریه نبوده و نیستند، ترکیه حساب می کرد که با درگیری روسیه در اوکراین، گشودن جبهه جدیدی در راستای توان روسیه و شخص پوتین نیست. محرک پوتین در بسیاری از ماجراجوئی های خارجی، جاه طلبی شخصی او بوده است. اما اینبار با تلخی، آسیب بر غرور خود را تحمل، و جبران آن را به آینده موکول کرد. حال با احتمال "پیروزی" اسد با کمک مستقیم روسیه و ایران، پیش از انکه او بیش تر جابی افتد، ترکیه نمی توانست فرصت را از دست داده و اینبار با اخطار به آمریکا، موضع خود را یکبار دیگر روشن کرد. ترکیه با استفاده از بی ثباتی در عراق و سوریه خواستار: الف – دست باز و بدون انتقاد برای از میان برداشتن بی رحمانه ی حزب کارگران کردستان و دیگر مخالفان کرد در خاک خود می باشد، ب- تحکیم موضع "ترکمانان" در شمال سوریه به زیان کردها، پ – تحکیم موضع ترکیه در اقلیم کردستان در رقابت با آمریکا و اسرائیل و ت – تحکیم موقعیت ترکیه در تحولات آینده در عراق در رابطه با مناطقی که از داعش پس گرفته خواهد شد و به ویژه موقعیت موصل. ث – پشتیبانی غرب از ترکیه در باره آینده سوریه. ج- و بالاخره کمک و همراهی تام با ترکیه در مساله ی پناهندگان که برآورد می گردد 2 میلیون نفر باشند. خواست های ترکیه با منافع ایران در شمال سوریه برخورد خواهد داشت. اما مساله اصلی در عراق خواهد بود که با در نظر گرفتن ضعف نظام اسلامی، زیاده خواهی ترکیه با مقاومت چندانی روبرو نخواهد شد. در این منطقه منافع ایران و آمریکا و روسیه تا مقدار زیادی با همدیگر همپوشانی داشته و منافع ترکیه و عربستان در یک راستا خواهند بود.
البته تندروی و شتاب ترکیه برسر تقسیم غنائم به دست آمده از بی ثباتی منطقه، می تواند واکنش سختی ایجاد کند. اما ترکیه حساب می کند که روسیه بیش از آنچه که تاکنون انجام داده، گزینش دیگری در اختیار ندارد. آمریکا، با سردرگمی بیش از این در این مساله گیر کرده و همزمان خواستار خروج است، که آماده باشد خطر وخیم شدن اوضاع با ترکیه را تقبل کند. اروپا بخاطر مهار پناهندگان به کشورهای خود و رویارویی با سیاست های تهاجمی روسیه، در موقعیتی نیست که خشم ترکیه را برانگیرد. می ماند ایران که بیش از هر قدرت خارجی بازنده سیاست فرصت طلبانه ی ترکیه می باشد. سیاست ایران که شوربختانه باید وسیله ی نظام اسلامی اجرا گردد، روشن است: درست با گردش 180 که تاکنون انجام داده یعنی، تلاش در برقراری ثبات در منطقه و شکستن اتحاد ترکیه با عربستان با ایجاد روابط نزدیک با عربستان و کاستن از تهدید بر امنیت سرزمینی آن واحد سیاسی. باید درک گردد که عربستان: الف – نسبت به امنیت و یکپارچگی سرزمینی بخاطر نبود عامل ملت و اهمیت بالای قوم و قبیله که گرایش تجزیه طلبی را تشویق می کند، بسیار بیش از آنچه در ایران درک می شود، همیشه نگران است، ب- نظام حکومتی عربستان در چنگال روابط خانوادگی – قومی زیر سلطه کهنسالان کارآیی خود را از دست داده است و نیاز به حمایت و نه تحریک دارد پ – عربستان و متحدینش یعنی کویت، امارات، قطر، بحرین، اردن و حتا مصر بخاطر عرب بودن از خطر داعش بیش تر در وحشت هستند تا ایران که مرز خاکی با داعش ندارد ت – عربستان درک می کند که اهمیت ویژه خود و کویت، امارات و قطر را با از دست دادن اهمیت استراتژیک نفت و گاز در جهان از دست خواهد داد و تهدیدی دیگر بر امنیت آن سرزمین افزوده خواهد شد.
نظام اسلامی با قدرت نمایی و تهدید عربستان تنها چیزی که بدست خواهد آورد، تقویت اتحاد آن واحد سیاسی با ترکیه خواهد بود. همزمان عربستان بخاطر تاثیر گذاری در جنگ داخلی سوریه، امکان ارسال نیروی نظامی را مطرح کرده است. این نیرو، اگر عملی شود به احتمال زیاد متشکل از نیروهای مزدور از کشورهای دیگر خواهد بود که فاکتور جدیدی در نبردهای سوریه و عراق نیست. از سوی دیگر چنین برنامه ای امکان برخورد مستقیم میان نیروهای ایرانی و روسی را به میان می کشد که دارای توان بالقوه بدل شدن به جنگ حتا بزرگتری را دارد. نیروی نظامی اعراب، اگر وارد جنگ شوند، با هدف سرنگونی بشار از قدرت خواهد بود. با در نظر گرفتن حمایت نسبی روسیه و حمایت تام و تمام نظام اسلامی (بدون آنکه هدف روشن باشد) از شخص بشار، امکان گسترش جنگ، حتا بالاتر می رود. از روز نخست شرکت ایران در سوریه در راستای منافع ایران نبود و نیست. حال اگر امکان گسترش بیش تر آن نیز وجود داشته باشد، با در نظر گرفتن توان ناچیز نظام اسلامی، ترک سوریه با تمام هزینه ی انسانی، مالی و سیاسی که پرداخت شده، واجب می گردد.
چه اعراب به سوریه نیروی نظامی ارسال کنند و یا نکنند، از دید منافع ایران (بدون ارتباط با رژیم) خطر فوری، اشغال خاک و استحکام موضع وسیله ترکیه در شمال سوریه و به ویژه عراق می باشد. بسخن دیگر، ایران نفوذ و تاثیر گذاری بر منطقه کرد نشین ایرانی تبار را به طور کامل از دست داده و ترکیه را قادر خواهد کرد که با دست باز به هدف های خود برسد و تهدیدی دیگر بر امنیت ملی ایران در حال و آینده، بی افزاید.
شاید بتوان وضعیت کنونی ایران را با امپراتوری روسیه در سال 1917 مقایسه کرد. روسیه در حالی که در جنگ نخست جهانی شرکت داشت که از داخل در حال از همپاشی بود. مشابه وضعیتی که هم اکنون در ایران برقرار است. ایران ناتوان، در جنگ داخلی سوریه که مورد نفرت ملت است وارد شده که دیگر شرکت کنندگان همگی دارای اقتصاد و نیروی نظامی و سیاسی قوی تری هستند. از همه بالاتر، رژیم های حاکم برآن سرزمین ها با خطر سقوط فوری وسیله ی ملت روبرو نیستند. تمامی این تحولات در حالی صورت می گیرد که تمرکز نظام اسلامی بر انتخابات و یا بسخت درست تر جنگ قدرت داخلی و یا بسخن کوتاه، سرنوشت رژیم دوخته شده است. نه سیاست خارجی (البته منهای ماجراجویی گه گاه) و نه سازندگی کشور مورد نظر نیستند. بنا به گفته رئیس اتاق بازرگانی تهران، شاخص تولید صنعتی در پائیز سال 1394 در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 24.8 در صد رشد منفی داشته است. سقوط آزاد تعریف دیگری بیش از این نمی تواند داشته باشد. بحران فراگیر اقتصادی بیش از آن ژرف و فوریست که بتوان آن را به فردا موکول کرد.
احمدی نژاد با افتخار اعلان می کرد که حکومت او ترمز ندارد. اکنون باید گفت که رژیم اسلامی نه ترمز، بلکه فرمان هم ندارد. شوربختی در این است که نظام اسلامی سوار برخودروی ایران است و سرنوشت آنان تا مقدار زیاد باهم گره خورده است. چقدر تلخ است که به این نتیجه برسیم که ایران با سابقه چندهزار ساله و رژیم حقیر اسلامی، در مسابقه ماندگاری در پهنه سیاسی ایران، درگیر هستند. اکسیژن کافی برای تنفس هردو دیگر باقی نمانده است. تا بیش از این که اکسیژن اندک باقی مانده وسیله ی نظام مکیده شود و ایران نیز دچار خفگی نهایی گردد، رژیم باید سقوط کند. راه میان بر و فوری سقوط رژیم، نافرمانی دستگاه دیوان سالاری کشور، به عنوان نمونه استعفای جمعی برای پیش گیری از انتخابات همراه با تایید و پشتیبانی نیروهای نظامی خواهد بود. در نبود راه میان بر، خیزش ملت با تمام ناروشنی ها و تلاطم آن، اجتناب ناپذیر می گردد.
............................................

۱ - تولید ناویژه روسیه و تولید صنعتی به ترتیب 4 و 11 درصد منفی در سال 2015 بوده اند.
۲ - به سخنان تند و بی سابقه اردوغان در مورد گزینش آمریکا میان ترکیه و کردها نگاه کنید.
۳ - به ویژه که روند تجزیه در سرزمین های بدون ملت منطقه مدت هاست در جریان است. عربستان احساس می کند که حتا متحدین سنتی مانند آمریکا نیز از چنین تحولی در آن سرزمین استقبال کنند.
۴ - حتا اگر روزی برای مقابله با نظام اسلامی به ایجاد این جنبش همراه با ترکیه کمک کرده اند.
۵ - خروج عظیم سرمایه از جهان به سوی این منطقه برای خرید نفت کاهش شدیدی را نشان داده است. در سال 2013 چهار حکومت عربستان، امارات، کویت و قطر بیش و کم 460 میلیارد دلار (در مقایسه با 70 میلیارد دلار برای ایران) از صادرات نفت (بدون دیگر مشتقات، پتروشیم و گاز) به دست آورده اند. (گزارش اپک سال 2014). با سقوط قیمت در بازار جهانی بیش و کم 75% از قیمت اواسط سال 2014، درآمد آن چهار کشور بشدت سقوط کرده است. در مورد تولید کنونی ایران، آمار قابل اعتمادی در دست نیست. بخاطر عدم ترمیم چاه ها، خطوط لوله و تلمبه خانه ها، توان صادراتی ایران بسیار کم تر از زمان تحریم های اروپا در سال 2012 می باشد.
۶ - از روز نخست، برای اینکه جنگ داخلی سوریه و عراق به جنگ میان سنی و شیعه بدل نگردد، مبارزه با داعش می بایستی توسط نیروی نظامی سنی انجام می گرفت. امکان پیوستن مصر، البته با هزینه ی اعراب خلیج فارس، به نیروی نظامی عربستان بسیار محتمل است.
۷ - تارنمای تابناک (منتسب به محسن رضایی) 20 بهمن 1394

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۸ مارس ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی

+ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اثر آن بر نظام اسلامی فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995