Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


حمله به نهادهای زیر سیطره رهبر نظام

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[26 Aug 2015]   [ فرهاد یزدی]

بیست و پنجم اوت 2015

پاسخ اعلان رهبر نظام دال بر ادامه آمریکا ستیزی، دو روز بعد وسیله ی رئیس جمهور داده شد. روحانی نه تنها بر ادامه همکاری با دیگر کشورها تاکیدو بدین وسیله سخنان رهبر را بی مورد اعلان کرد، بلکه همزمان به یکی از سنگرهای مهم باقیمانده رهبر یعنی شورای نگهبان نیز هجوم آورد. سپاه پاسداران که زیر فشار شکست های پی در پی نظام اسلامی مجبور به حمایت از توافق هسته ای گردید، پیش از این دیگر نتوانست در مقابل حمله به سنگرهای محافظه کاران که هوادار ادامه سیاست های تند بوده و هستند، طاقت بیاورد. سخنان تند رئیس سپاه به روحانی که بدون تردید مورد تائید رهبری نیز می باشد، بنوبه خود مجبور است که واکنش تند واقع گرایان هوادار روحانی را همراه آورد.
برداشت همگان در ایران بر این حقیقت استوار است که اگر نظام اسلامی در تمامی جبهه های داخلی و خارجی شکست نخورده بود، امکان دست برداشتن از سیاست تهاجمی پیش گرفته در سی و پنج سال گذشته، وجود نداشته و نمی توانست به عقب گرد تن دهد. از این رو محافظه کاران و تندروهای رژیم با قرار گرفتن در تنگنا، چاره ای بجز ایستادگی در برابر یورش گروه واقع گرا ندارند. سخنان رهبر و رئیس سپاه بخشی از حرکت تدافعی آنان می باشد. اما از سوی دیگر، باوجود توافق هسته ای، دست آورد قابل لمس برای ملت ایران به این زودی ها در افق دیده نمی شود. وضعیت اقتصادی با در نظر گرفتن رکود و تورم همزمان، نیاز دارد که با آهستگی گام برداشته تا در پناه اصلاحات اقتصادی و در دادگستری، کم کم با رفع خطر تورم به سوی توسعه حرکت کند. این فرآیند زمان بر در حالی که بخاطر توافق هسته ای سطح انتظار عمومی نیز بسرعت افزایش یافته، کاهش حمایت مردم از قوه مجریه را سبب خواهد شد. برای مقابله با این خطر، رئیس جمهور مجبور است که به حملات خود به تندروها در زمینه های اجتماعی ادامه دهد تا با افت سریع محبوبیت میان ملت مبارزه کند. همزمان، قوه قضائیه زیر نظر رهبر با تبرئه دادستان پیشین تهران که از نظر افکار عمومی در تمامی اتهامات وارده در باره جنایات کهریزک و بسیاری دیگر و از آن میان قتل زهرا کاظمی مقصر است، برخشم ملت بر علیه تندروها و رهبر آنان، افزوده است. شایعه حمایت همه جانبه رهبر رژیم و فرزند بدنام او از دادستان آنهم بدنام سابق تهران، آتش را شعله ورتر خواهد کرد. زیر فشار، رئیس جمهور مجبور خواهد شد که به حملات خود برعلیه این گروه و رهبر آن، با پرده دری بیش تر ادامه دهد. روحانی و دارودسته هوادار او که بنوبه خود چندان شهرت به خوشنامی ندارند، نیک آگاهند که برای پرهیز از سرنوشت خاتمی که از نظر افکار عمومی، در تمامی نظام اسلامی به احتمال زیاد تنها فردی بود که از نظر اخلاقی و مالی از سلامت شخصی برخوردار بود، باید به حمله ادامه دهد. حامی نهایی نظام اسلامی گروه های امنیتی و بخش رو به کاهشی در سپاه می باشند. از سوی دیگر تنها پشتیبان روحانی، ملت است که آنان نیز از حمایت بخش بزرگی از سپاه برخوردار هستند. سپاه از عجز خود در رویارویی با برخورد مستقیم و تعیین کننده با ملت آگاه است. برخی از فرماندهان و بخش بزرگی از بدنه سپاه مدت هاست که از رویارویی با ملت خود داری کرده و از برقر اری دولت اراده ملی پشتیبانی خواهند کرد.
نیروی نظامی مانند هر نهاد دیگر، خواستار افزایش نفوذ می باشد. اما نیروی مسلح سازوکار داخلی خود، که در آن ترمزهای خودکاری دارد که در واقع هدایت کلی آن سازمان را به عهده دارند. در کشورهای دمکرات، نیروی نظامی هرچند بنا به قدرت خود، تلاش در اعمال نفوذ در سیاست های کشور و به ویژه امور دفاعی را دارد، اما به طور کلی در مهار نهادهای مدنی قرار دارند. انضباط حاکم براین نهاد که آنان را وادار به اطاعت از قانون اساسی کشور نموده، احتمال کودتا را از میان برداشته است. حکومت های خودکامه ای که تنها با زور و نیروی امنیتی حکومت می کنند، با گذشت زمان و به ویژه پس از آغاز دوران شکست در سیاست های داخلی و خارجی که مجبور است زود یا دیر اتفاق افتد، چاره ای به جز اجازه گسترش حوزه فعالیت این پناهگاه نهایی، را نخواهند داشت. نیروی مسلح از نبردهایی که از درجه ای بالایی محبوبیت داخلی و با درسد قابل قبولی از پیروزی همراه باشد، استقبال می کند. اما ترمز خودکار یاد شده، از "خودکشی"، چه به صورت جنگ خارجی که احتمال پیروزی در آن برای فرماندهان قابل قبول نباشد و چه جنگ داخلی که محبوبیت ملت را بهمراه نداشته باشد، پرهیز خواهد کرد. نیروهای مسلح ایران، با هواداری از توافق هسته ای (هرچند) ننگین، امکان درگیری جنگ خارجی که نابودی نیروهای مسلح و ایران را تضمین می کرد، از فاجعه تاریخی، پیش گیری به عمل آوردند. این ترمز در جنگ داخلی نیز به طور خودکار عمل خواهد کرد. نیروهای مسلح ایران به قانون اساسی که تاکنون آسیب های فراوان براین ملت آورده و منافع یک فرد را بر منافع ملی برتری داده، وفادار نیستند و نخواهند بود. سربازان و پاسدران که بهمراه فرماندهان خود با جانبازی، یکپارچگی سرزمینی ایران را حفظ کردند، آماده این نیستند که بعنوان عمله ظلم در جهت مال اندوزی و حفظ موقعیت معدودی بدون وابستگی به این آب و خاک، در برابر ملت مقاومت کنند. این واقعیت مدت هاست که هم برای فرماندهان و هم برای تمام نظام، آشکار شده است.
با این حال، مقاومت رهبر و طیف های مختلف که هواداری از وی را درجهت منافع خود می بینند، ادامه خواهد داشت. به احتمال نبرد بسیار مهم برسر شرکت رئیس جمهور در نشست سالانه ی مجمع عمومی در سازمان ملل، در خواهد گرفت. رئیس جمهور مایل است که با شرکت در این نشست بر حمایت جامعه جهانی از حکومت خود هرچه که ممکن است بیافزاید. در این تلاش او نه تنها از ملاقات با رئیس جمهور آمریکا و سران عرب مخالف ایران ابائی نخواهد داشت بلکه از آن استقبال نیر خواهد کرد. بنظر می رسد که تنها خط قرمز او، دیدار با رهبران اسراییل باشد. اما دیدار و مصاحبه با نشریات هوادار و لابی اسرائیل، در برنامه خواهد بود. رهبر نظام از چنین سفر تبلیغاتی رئیس جمهور بشدت نگران است. او می داند که رئیس جمهور نه تنها از چنین سفری بشدت بهره برداری کرده بلکه همزمان آخرین بقایای حیثیت خود را برباد رفته خواهد دید. تلاش رهبر جلوگیری از چنین سفری خواهد بود و در این راه به پشتیبانی سپاه (که بشدت چند پاره شده) نیاز خواهد داشت.
آشکار شدن سستی سپاه پاسداران در پشتیبانی از این رژیم پس مانده اندک اعتماد بنفس رژیم را نیز بر باد داده است. رژیم بیش از آن درمانده و بدون راه فرار است که بتواند در برابر ملت دست به مقاومت جدی بزند. سپاه بیش از آن به ملت وابسته است که بتواند به عنوان بازوی موثر حفظ رژیم، در یک رستاخیر همگانی در برابر ملت بایستد. خطر کودتا و یا درگیری دامنه دار داخلی، چندان محتمل بنظر نمی رسد. نظامیانی که مانند سال های گذشته خواستار قدرت نمایی چه در راه تثبیت خود و یا نظام هستند، با خطر واقعی طرد از آن نیروها، روبرو می باشند. تنها مقاومت ممکن، از جانب نیروهای امنیتی با پشتیبانی بسیج دیده می شود که نیروی نظامی موثر و انظباط آنان در مقایسه با سپاه و یا ارتش، ناچیز خواهد بود و از این رو از مداخله خوداری خواهند کرد.
چنیین برداشتی در جبهه ی واقع گرآیان نیز باید وجود داشته باشد. این جبهه در جنگ قدرت داخلی که هنوز به طور کامل تمام نشده، بیش از هردوره دیگر در تاریخ سی و اندی سال نظام اسلامی، پیروزی را ممکن می بیند، به حمایت مردم نیاز دارد. برای افزایش حمایت مردم، حمله به یکی دیگر از سنگرهای رهبر، یعنی قوه قضائیه که کوچک ترین مشروعیتی نزد افکار عمومی برایش باقی نمانده، باید آغاز گردد. عجز قوه قضاییه در برابر تاراج دارایی های ملی که به بالاترین مقام نظام منتهی می گردد و ناتوانی از جلوگیری از بیدادی که بر ملت روا می گردد، این دستگاه را به هدفی زود بازده برای حمله بدل می کند. برداشت عمومی براین است که دستگاه های امنیتی وسیله ی مستقیم رهبر نظام اداره می گردد. در واقع سه اهرم اصلی مهار قدرت وسیله ی رهبر نظام، دستگاه های امنیتی و از آن میان وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه، قوه قضاییه و شورای نگبهان هستند. پس از توافق هسته ای، تا مقدار زیادی از سخن پراکنی رئیس اطلاعات سپاه و همزاد دوقلویش، "نماینده رهبر در سپاه"، کاسته شده است که شایعه برکناری و حتا بازداشت آنان را پراکنده است. باید انتظار افزایش حمله از گروه واقع گرا که بنظر می رسد در حال حاضر در جنگ قدرت، دست بالا را داشته باشند، به هرسه نهاد و افزون بر آن، منابع مالی زیر نظر رهبر، داشته باشیم. هرچه رهبر قدرت خود را بیش تر از دست دهد، یورش به این نهادها شتاب بیش تر خواهند گرفت.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۸ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995