Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[01 Apr 2015]   [ ]


گزارشی کوتاه از مسابقه دانشجویی «سولار دکاتلون»

مسابقه سولار دکاتلون مسابقه‌اي بين‌المللي ميان دانشگاه‌هاي جهان است که پژوهش در زمينه توسعه خانه‌هاي کارآمد را تشويق مي‌کند. مقصود اصلي گروه‌هاي مختلف نسبت به شرکت در اين مسابقه طراحي و ساخت خانه‌هايي است که تا آن‌جا که ممکن باشد، منابع طبيعي کمتري را مصرف و مواد زايد کمتري را در چرخه زندگي‌شان توليد کنند.

پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان: مسابقه دانشجويي «سولار دکاتلون» (Solar Decathlon) برنامه‌اي است که توسط بخش خصوصي و توسط نهادي به نام «دپارتمان آمريکايي انرژي خورشيدي دکاتلون» وابسته به وزارت انرژي ايالات متحده آمريکا پايه‌گذاري شده است و از سال 2002 ميلادي اقدام به برگزاري مسابقاتي ميان دانشگاه‌ها و گروه‌هاي دانشجويي کرده است. درحقيقت دليل علاقه بخش خصوصي به سرمايه‌گذاري در اين مسابقات استفاده از ظرفيت قابل توجه مدارس معماري و مهندسي در پژوهش طراحي و به‌کارگيري روش‌هاي جديد کاربرد انرژي خورشيدي و ابزار، دستگاه‌ها و دستاوردهاي جديد شرکت‌هاي توليدکننده در اين زمينه است که مي‌تواند نويددهنده تجارت جديدي باشد که با توجه به عالم‌گير شدن انديشه توسعه پايدار و توجه به حقيقت محدود بودن منابع و لزوم بهره‌گيري از انرژي‌هاي تجديدپذير مي‌رود که اخلاقيات جديدي را در اجتماع انساني پديد آورد که طبيعتا بر بازار کنوني انرژي و ساختمان تاثير عميقي خواهد گذارد.

اين مسابقات دوسالانه تاکنون در سال‌هاي 2002، 2005، 2007، 2009 و 2011 در ايالات متحده آمريکا برگزار شده است. در سال 2007 دولت اسپانيا با امضاي قراردادي با نهاد آمريکايي برگزارکننده مسابقه به صرافت افتاد تا اين مسابقات را در اين قاره نيز بين دانشجويان معماري و مهندسي و شرکت‌هاي خصوصي شاغل در صنعت انرژي خورشيدي برگزار کند. اولين دوره مسابقات سولار دکاتلون اروپا در سال 2010 برگزار شد و دوره دوم اين مسابقات در سپتامبر سال 2012 با شرکت 18 گروه از کشورهاي مختلف در مادريد برگزار شد. به اين ترتيب اين مسابقات هر ساله به تناوب در اروپا و آمريکا برگزار مي‌شود و گروه‌هايي از ساير قاره‌ها نظير آسيا و آفريقا نيز تاکنون در مسابقات اروپايي سولار دکاتلون شرکت کرده‌اند. دوره آتي مسابقه سولار دکاتلون در آمريکا در روزهاي 3 تا 13 اکتبر در اورنج کانتي در ايالت کاليفرنيا برگزار خواهد شد و در سال 2014 نيز نسخه اروپايي اين مسابقه در فرانسه و در شهر ورساي در نزديکي پاريس با شرکت 27 گروه از کشورهاي مختلف برگزار خواهد شد.

در اين دوره، از منطقه ما نيز دو گروه دانشجويي از ترکيه و امارات متحده عربي حضور خواهند داشت که اين خود شاهدي است بر رابطه ميان اين مسابقات و رونق ساختمان‌سازي و قدرت بخش خصوصي و نهادهاي آموزشي کشورهاي شرکت‌کننده در اين مسابقات. چنان‌که در سال 2012 گروه‌هاي دانشجويي از کشورهاي صنعتي و در حال توسعه‌اي نظير ژاپن، چين، برزيل و مصر نيز در اين مسابقه حضور داشتند. حضور گروه‌هاي دانشجويي و دانشگاه‌ها در اين مسابقات علاوه بر بهره‌مندي صنايع خصوصي از ظرفيت طراحي و پژوهشي دانشگاه‌ها و آشنا شدن و تربيت معماران و مهندسان جوان با آينده صنعت ساختمان و ظرفيت‌ها و محدوديت‌هاي آن تجربه‌اي بديع را در زمينه کارگروهي متخصصان مختلف با هم و در روند طراحي تا ساخت يک ساختمان خورشيدي با همه نيازها، الزامات و جزئيات داخلي و خارجي‌اش پديد مي‌آورد؛ تجربه‌اي که به‌ويژه براي دانشجويان معماري بسيار متفاوت از ساير مسابقاتي است که معمولا در کورانش قرار مي‌گيرند.

به عبارتي برخلاف ساير مسابقات معماري در اين دسته از مسابقات معماران جوان از نزديک با مراحل مختلف شکل‌گيري و ساخت طرح‌هاي معماري و مهندسي آشنا مي‌شوند و خود بخشي از گروه سازنده و مسئول کارکرد ساختمان خورشيدي مورد نظر هستند؛ تجربه‌اي که به گواه گروه‌هاي شرکت‌کننده و برنده اين مسابقات تاکنون زمينه حضور حداکثري مدارس و دانشکده‌هاي معماري در برابر ساير گروه‌هاي دانشجويي را مهيا کرده است. حتي برخي گروه‌ها تا طراحي وسايل نقليه برقي نيز پيش رفته‌اند و سعي کرده‌اند که خانه‌هاي طراحي‌شده به نوعي منبع توليد انرژي براي مسافرت‌هاي کوتاه شهري بدل شوند.

مسابقه سولار دکاتلون مسابقه‌اي بين‌المللي ميان دانشگاه‌هاي جهان است که پژوهش در زمينه توسعه خانه‌هاي کارآمد را تشويق مي‌کند. مقصود اصلي گروه‌هاي مختلف نسبت به شرکت در اين مسابقه طراحي و ساخت خانه‌هايي است که تا آن‌جا که ممکن باشد، منابع طبيعي کمتري را مصرف و مواد زايد کمتري را در چرخه زندگي‌شان توليد کنند. هدف اصلي در طراحي، کاهش مصرف انرژي ساختمان‌ها و کسب همه انرژي مورد نياز از خورشيد است. ارزيابي اوليه گروه‌هاي داوطلب شرکت در مسابقه کمي پس از پايان يک دوره براي دوره بعد صورت مي‌گيرد و گروه‌هاي داوطلب بر اساس معيارهاي عمومي اين مسابقات و شرايط خاص ميزبان هر دوره ارزيابي مي‌شوند. سابقه گروه‌ها يا همکارانشان در پژوهش در زمينه انرژي خورشيدي، تنوع گروه‌هاي طراحي و مهندسي، حاميان مالي و صنايع خصوصي پشتيبان هر گروه از شاخص‌هاي مهم ارزيابي محسوب مي‌شوند.

در مدت دو سال مراحل مختلف طراحي و ساخت نمونه‌هاي اوليه طرح پيشنهادي توسط هر گروه دنبال مي‌شود و در مرحله نهايي مسابقه گروه‌هاي شرکت‌کننده بايد ساختمان پيشنهادي خود را در قطعات جداشده به محوطه برگزاري مسابقه حمل کنند و در مدت 10 روز آن را سرهم کنند و بسازند، به گونه‌اي که بنا آماده بهره‌برداري توسط خانواده هدف بشود. 10 معيار عمده براي ارزيابي سکونتگاه‌هاي عرضه‌شده دراين مسابقات عبارت‌اند از : 1-معماري 2- مهندسي و ساخت 3- سازوکارجذب انرژي خورشيدي 4- ترازنامه انرژي الکتريکي 5- احترام به شرايط آسايش 6- کارکرد و مصرف وسايل برقي خانگي 7- ارتباطات و آگاهي از چالش‌هاي اجتماعي 8- قابليت توليد صنعتي، قدرت رقابت تجاري و امکان فروش 9-ابداعات و ابتکارهاي جديد 10- پايداري.

در مدت 10 روز برگزاري نمايشگاه، دانشجويان ساختمان‌هاي خورشيدي را براي عموم بازديدکنندگان معرفي مي‌کنند و در اين مدت گروه داوري مسابقه براساس معيارهاي پيش‌گفته هر ساختمان را ارزيابي کرده، براي هر معيار برندگان اول تا سوم را مشخص مي‌کنند. مجموع امتيازات جمع‌آوري‌شده توسط هر گروه در روز آخر نمايشگاه اعلام شده و ساختمان منتخب بر اساس معيارهاي مسابقه معرفي و گروه سازنده به‌عنوان گروه برنده مسابقه معرفي مي‌شود.

آشنايي با اين دسته از مسابقات که در آن هر گروه شرکت‌کننده بر پايه سوال‌هاي جدي ملي و بين‌المللي سعي مي‌کند تا پاسخ‌هايي مناسب در ساخت سکونتگاه را فراهم کند، مي‌تواند نمونه‌اي باشد از تدابير عملي براي ايجاد گفت‌وگوي ملي ميان اساتيد، متخصصان، صاحبان صنايع، معماران و مهندسان جوان ما. شايد بتوان با برگزاري رقابت‌هايي از اين دست پيرامون مشکلات صنعت ساختمان در ايران نظير زلزله، انرژي، کارايي، سودمندي و زيبايي مراکز آموزشي و صنايع مربوط را به همکاري نزديک جهت جست‌وجوي راه‌هاي مواجهه بهينه با اين مشکلات فراخواند. شايد هم با نگاهي به سرمايه تاريخي خانه‌هاي ايراني و مهارت‌هاي اساتيد و معماران و مهندسان جوان و پشتيباني بخش خصوصي بتوانيم در هر دوره از مسابقات بين‌المللي سولار دکاتلون شاهد حضور نمايندگاني شايسته از ميان دانشکده‌هاي متعدد معماري و مهندسي کشور باشيم.

سايت مسابقه سولار دکاتلون ايالات متحده:

http://www.solardecathlon.gov/index.htmlسايت مسابقه سولار دکاتلون اروپا:

ttp://www.sdeurope.org

برگزیدگان

1- عکس‌هاي شماره 1 تا 4 «CANOPEA»، طرح اول مسابقه سولار دکاتلون اروپا در سال 2012 از فرانسه، مدرسه معماري گرنوبل، اين گروه که در اولين دوره اين مسابقات در اروپا در سال2010 به مقام چهارم رسيده بود، سال‌هاست که روند مسابقات در ايالات متحده را زير نظر داشته و برنامه‌ريزي بلندپروازانه‌اي را از سال 2007 در فرانسه آغاز کرده است. ساخت يک کارگاه بزرگ و مجهز«Grands Ateliers de lIsle dAbeau»، تاسيس کارشناسي ارشد تخصصي «فرهنگ ساخت» و جلب حمايت گروه‌هاي بزرگ صنعتي موجب شده تا بتوانند هم نيروي انساني حرفه‌اي و هم بودجه‌اي هنگفت را براي تحقق طرح ساختمان‌هاي خورشيدي فراهم سازند. اين گروه تنها براي طرح برنده سال 2012 خود مبلغي بالغ بر سه‌ميليون يورو و گروهي متشکل از 100 دانشجوي کارشناسي ارشد را به کار گرفته بود. اين حجم از سرمايه‌گذاري اين مسابقه اروپايي را به آوردگاهي ميان مليت‌هاي مختلف بدل کرده که در آن به پيروزي رسيدن تنها هدفي اقتصادي-آموزشي نيست، بلکه تا اندازه زيادي حيثيت ملي کشورها را هدف مي‌گيرد.

2- عکس‌هاي شماره 5 تا 9 «PATIO 2.12» طرح دوم مسابقه سولار دکاتلون اروپا در سال 2012 از کشور ميزبان اسپانيا، گروه آندلس از مدرسه معماري سويل. اين طرح که بر پايه خانه‌هاي سنتي ايالت گرم اندلس طراحي شده، به صورت آشکار به ميراث عربي-اسلامي خانه‌هاي شرقي توجه داشته است. با توجه به اين‌که خانه‌هاي چهارصفه براي نخستين بار در ايران ابداع شدند و بافت تاريخي شهري چون زواره هنوز از خانه‌هاي چهارصفه يا چليپايي با تهويه از سقف در مرکز چليپاي خانه بهره مي‌برد، اين تجربه روزآمد کردن يک طرح پايه کهن به‌خوبي نمايان‌گر کارآيي مهارت‌هاي اقليمي است که در سنت و تاريخ معماري کشوري نظير ايران موجود است.

3- عکس‌هاي شماره 10 تا 14 «Med in Italy» يک خانه پايدار مديترانه‌اي، طرح سوم مسابقه سولار دکاتلون اروپا در سال 2012 از کشور ايتاليا، مدرسه معماري رم. اين طرح درحقيقت عرصه‌اي بود براي عرضه جنبه‌هاي مختلف طراحي ايتاليايي. در کنار طرح پايه کاربردي و تدابير ويژه براي تنوع بهره‌مندي از نور در طول روز طراحي عالي فضاي داخلي که توسط طراحان صنعتي خبره صورت گرفته بود نيز بسيار چشم‌گير بود. اين گروه حتي از يک نقاش مشهور ايتاليايي براي نقاشي يکي از جداره‌هاي داخلي اين طرح کمک گرفته بود.

4- عکس‌هاي شماره 16 تا 21 «ECOLAR» طرح چهارم مسابقه سولار دکاتلون اروپا در سال 2012 از کشور آلمان، مدرسه معماري «کانستانس». مانند هر محصول ديگر آلماني در اين طرح نيز دقت در ساخت، کيفيت مصالح و طراحي کاربردي و در عين حال زيبا، بسيار چشم‌گير است. از کشور آلمان در اين مسابقه دو گروه از دو مدرسه معماري «کانستانس» و «آخن» حضور داشتند که به ترتيب به مقام چهارم و پنجم رسيدند. کيفيت بالاي فضاهاي داخلي و خارجي، اندازه ابداعات در زمينه‌هاي مختلف از انرژي خورشيدي تا «سوپر کابينت»‌هايي که تمامي نيازها و ابزارهاي مورد استفاده در خانه را در برمي‌گرفتند، در اين بنا قابل توجه بود. از همه مهم‌تر هزينه کم ساخت اين بناست که درحدود 200 هزار يورو اعلام شد. اين نکته اين سوال را در ذهن نگارنده ايجاد مي‌کرد که چرا يکي از اين طرح‌ها برنده اين دوره از مسابقه نبود. در اين‌جا بايد به رقابت شديد ميان گروه‌ها اشاره کرد که گاهي حتي عواملي خارج از مسابقه را نيز به کار مي‌گيرد.

در گفت‌وگويي که نگارنده با پاسکال روله، مدير گروه برنده از فرانسه، داشت و دليل هزينه‌کرد سه‌ميليون يورويي براي طرحي را که در مسابقه ارائه کردند، پرسيد، او به‌صراحت گفت: «اگر ما نجنبيم و نتوانيم در اين زمينه طرح‌هاي قابل رقابتي داشته باشيم، آلماني‌ها با کاميون‌هاي بارزده‌شان آماده‌اند تا شهرهاي ما را با محصولاتشان فتح کنند.» برخي از شرکت‌کنندگان هم ميزباني اسپانيا در اين دوره و ميزباني فرانسه در دوره بعدي را در نقطه نظرات داوران مسابقه بي‌تاثير نمي‌دانستند.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۸ آوریل ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ تولید متن یا Text Generation چیست؟  حمیدرضا تائبی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 

+ خانه‌هایی که از صاحبان‌شان باهوش‌ترند 

+ افزایش شدت حملات سایبری در دهه آینده 

+ هرآنچه که درباره اینترنت اشیا می‌دانیم  زومیت

+ سفری به دنیای آینده 

+ روبات به جای انسان مترجم : علیرضا سزاوار



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995